Search results

1. Εστελλ

Ποιο βιβλίο τελείωσες σήμερα;

Τελείωσα πριν κάποιες μέρες το εγωιστικό γονίδιο. Είχε πολύ ενδιαφέρον αλλά μου πήρε αρκετό χρόνο να το ολοκληρώσω επειδή ως επιστημονικό αν και εκλαικευμενο βιβλίο ήταν κάπως "στεγνο" για μένα. Προτιμώ βιβλία που έχουν μια ποιητικότητα ή έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο. Πχ η γραμματική των...
  2. Εστελλ

Εμένα εκτός από τα διηγήματά του, μου αρέσει και ο ίδιος ο Έλισσον. Υπάρχει ένα κανάλι του στο yt. Είναι ένας από τους αγαπημένους μου συγγραφείς που έμαθα εδώ, όπως και ο Μπραντμπερι. Το διήγημα η όμορφη Μάγκι... υπάρχει και στην συλλογή το πουλί του θανάτου, αλλά απο εκεί λείπει το διήγημα ο...
  3. Εστελλ

Ψιλή κουβέντα για βιβλία κ.τ.λ.

@Μίζεραμπλ λάη Ευχαριστω!
  4. Εστελλ

Προτάσεις για ταινίες

Τα κενά των νόμων... Μπορούν να πουν και την βλακεια ότι διατίθενται δωρεάν, ναι αρκετές αλλά σε κακή ανάλυση. Λογικά τιμωρείται η καθαυτή διαδικασία επίσκεψης και κατεβάσματος από παράνομα σαιτ καθώς και το έργο, υποθέτω δηλαδή.
  5. Εστελλ

Προτάσεις για ταινίες

Ετσι στεγνά; Εγω θα είμαι στα Μετέωρα και τις δυο ΜΠ. Η ταινία φαίνεται πολύ ωραία ατμοσφαιρικά :αγαπώ: στα υπόψιν.
  6. Εστελλ

Προτάσεις για ταινίες

@Νικόλας Δε Κιντ με vpn; μόλις άκουσα για τον νόμο γέλασα, μιας και τοσα και τοσα δεν εφαρμόζονται,αλλά μετά το σκέφτηκα καλύτερα. Όμως δεν έχω ασχοληθεί να ψάξω τι ισχύει τελικά. Σπάνια βλέπω πλέον ταινίες και αν δω θα είναι μια από τις 100 που έχω κατεβάσει εδώ και χρόνια. Σέβομαι τα...
  7. Εστελλ

Αποφάσισα να διαβάσω τον Οδυσσέα του Τζόις, ύστερα από μια καλή αναζήτηση. Με βοήθησε πολύ ένα σχόλιο ενός μέλους εδώ, ότι για να καταλάβεις αν θα σου αρέσει διάβασε δύο σελίδες του βιβλίου. Λοιπόν διάβασα κάποια αποσπάσματα που βρήκα online και μάλλον έπεσα σε εύκολα κείμενο γιατί το...
  8. Εστελλ

@Αδριανός Ζωγράφος Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις!
  9. Εστελλ

Προτάσεις για σειρές

Επίσης να προτείνω ένα κανάλι του youtube το Soft White Underbelly. Ανήκει σε έναν Αμερικανό φωτογράφο όπου παίρνει συνεντεύξεις από άστεγους κυρίως ανθρώπους από κακόφημες γειτονιές της Αμερικής, αλλα και γενικά απο ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν την ιδιαίτερη ιστορία τους. Είναι ωραίο που...
  10. Εστελλ

Προτάσεις για σειρές

Την είδα και εγώ μιας και ήταν 4 επεισόδια. Μου άρεσαν οι λεπτομέρειες του σεναρίου από τις οποίες προέκυπταν σημαντικά συμπεράσματα για την υπόθεση της σειράς. Δεν υπήρχε η κλασική περίπτωση που ένα παιδί έχοντας μεγαλώσει σε βίαιο περιβάλλον γίνεται εγκληματίας. Μάλλον παρατηρώ ότι το...
  11. Εστελλ

Θα 'θελα πολύ να συμμετάσχω και εγω για πρώτη φορά σε συναναγνωση. Ελπίζω μέχρι τότε να έχω κλείσει τα 4 μέτωπα που έχω αφήσει ανοιχτά, το πουλί του θανάτου, Ομπαμπακοακ, το εγωιστικό γονίδιο (ναι ακόμα δεν το έχω τελειώσει, κλείνει ένα χρόνο αργής ανάγνωσης), τον καρπό του Σινιοσογλου...
  12. Εστελλ

Διάβασα πριν κάποιες μέρες το "ο άνδρας που μπερδεψε την γυναίκα του με ένα καπέλο". Πολύ ωραίο βιβλίο, ιδιαίτερα το κεφάλαιο "ταξίδια", όπου μιλάει για την εισβολή αναμνήσεων με τρόπο που βιωνεται σαν μια άλλη πραγματικότητα από τον ασθενή στο παρόν. Πχ μια ασθενής νομίζει πως "ακούει"...
  13. Εστελλ

Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Τον έχω παρακολουθήσει και εγώ. Γενικά παρακολουθώ κωμωδία, περισσότερο ξένη από ότι ελληνική, επειδη υπάρχουν περισσότερες επιλογές. Αυτό που μου αρέσει στους Έλληνες κωμικούς (όσους έχω παρακολουθήσει) είναι ότι δεν χρειάζεται να προσβάλουν ή να βρίσουν κάποιον για να γελάσει ο κόσμος...
  14. Εστελλ

Μπερνάρνο Ατσάγα (Bernardo Atxaga): "Ομπαμπακόακ, ο μυθικός κόσμος της Ομπάμπα.

Το ξεκίνησα. Είσαι πολύ ακριβής στις περιγραφές. Μέχρι στιγμής όντως ρέει πολύ εύκολα το κειμενο. Μετά την δυσκαμπτη γραφή του Ligotti, το Ομπαμπακοακ σχεδόν διαβάζεται με κλειστά τα μάτια όπως είχες πει σε κάποιο άλλο νήμα :μουάχαχα:
  15. Εστελλ

Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Ως Molly δεν είναι απαραίτητο να αναφέρεται σε γυναίκα. Επίσης, η πρώτη εκδοχή του τραγουδιού άλλου συγκροτήματος στα 70s ενισχύει τις υποψίες μου.
  16. Εστελλ

Για εσάς ακυρώνεται αυτόματα η γνώμη κάποιου αν...

Όπως και στον @Αδριανός Ζωγράφος μου αρέσουν οι παρατηρήσεις. Ενας απο τους λόγους που έγινα μέλος εδώ είναι για να βελτιωθώ σε πράγματα που με ενδιαφέρουν. Στην επικοινωνία παίζει ρόλο ο τρόπος που επικοινωνούμε τις σκέψεις και τις απόψεις μας, καθώς και οι προθέσεις. Θα θεωρούσα άκομψο (το...
  17. Εστελλ

Αγαπημένα αποσπάσματα από βιβλία

"Το τρομαχτικό συναίσθημα της μη πραγματικότητας είναι πολύ εντονότερο σ' αυτό που αποκαλούμε《πραγματικότητα》παρά στα όνειρα, όπου τα πάντα είναι απολύτως αληθινά." Από το "εργοστάσιο εφιαλτών" του Λιγκότι.