Search results

1. Ρ

Ήρωας βιβλίου που σου μοιάζει

Δεν θα το πιστέψει κανείς (βλ. ψευδώνυμο), αλλά νομίζω ότι θα ταίριαζα με τον Λούπιν από το Χάρι Πότερ. Όσο καιρός και αν περάσει, το Χάρι Πότερ βιβλία και ταινίες είναι αυτά που με μεγάλωσαν :Ρ, οπότε πιστελυω η ταύτιση με τον Λούπιν θα παραμείνει. Μου αρέσει ο Λούπιν γιατί είναι πολύ έξυπνος...
  2. Ρ

Αντίχριστος (Der Antichrist) - Φρίντριχ Νίτσε (Friedrich Nietzsche)

Ο Αντίχριστος πρωτοδημοσιεύθηκε το 1895, παρ' όλου που γράφτηκε το 1888, το αμφιλεγόμενο (προσθέτω: για την εποχή του) περιεχόμενό του έκανε του εκδότες να καθυστερήσουν την δημοσίευσή του. Ο Γερμανικός τίτλος μπορεί να μεταφραστεί είτε ως «Αντί-Χριστός», είτε ως «Αντί-χριστιανός» (επιτρέψτε μου...
  3. Ρ

Βαλέρια Λ. Ιάνι : "Ο ισπανικός εμφύλιος πόλεμος"

Από την ίδια σειρά των εκδόσεων Γνώση, σε πανομοιότυπο στυλ, είχα διαβάσει για τον Αναρχισμό (το οποίο κάποιος μου το έχεις «δανειστεί» για πάντα :Ρ) και για την αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία. Είχαν βγάλει για πολλά θέματα νομίζω, όπως για τον Φρόιντ, ή την ποπ κουλτούρα. Είναι νομίζω ο καλύτερος...
  4. Ρ

Απ. Δοξιάδης, Χρ. Παπαδημητρίου, Αλ.Παπαδάτος, Annie Di Donna : "Logicomix"

Είναι πολύ ωραίο σαν ανάγνωσμα, αλλά νομίζω είναι και κάτι παραπάνω. Κάπου μέσα λέει ο Δοξιάδης, νομίζω (του κόμικ) ότι οι επιστήμονες της λογικής ήταν ακριβώς όπως οι ήρωες των κόμικ· πιστεύω ότι αυτό είναι το σημαντικό ότι ίσως αυτό το κόμικ είναι από τα πρώτα όπου έφεραν το πρότυπο του...
  5. Ρ

Χάρπερ Λι (Harper Lee): Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (To kill a mocking bird)

Έχω διαβάσει το βιβλίο και έχω δει την ταινία (δύο φορές :Ρ). Η αλήθεια είναι ότι προσωπικά εμένα μου άρεσε το βιβλίο ακριβώς γι' αυτό τον λόγο, πιστεύω πως δεν υπάρχουν απόλυτα κακοί και καλοί στο βιβλίο. [Δεν θέλω να παρερμηνευτεί το σχόλιό μου ότι σπεύδω να «φάω» μια αντίθετη άποψη]. Απλά...
  6. Ρ

Νίκος Καζατζάκης : "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται"

Εντάξει, ευχαριστώ για τις απόψεις σας, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να συμφωνήσω :/ η αγαμία π.χ. είναι ή δεν είναι κομμάτι της πίστης, γιατί ο Ζορμπάς ξεκάθαρα κοροϊδεύει την αγαμία. Επίσης Νικόλα Δε Κιντ, σόρρυ έγινε παρεξήγησε σε εκείνο το σημείο, δεν αναφερόμουν στο σχόλιό σου, αλλά στην...
  7. Ρ

Ναι, αλλά όντως μπορεί να θεωρηθεί υπερεκτιμημένος, ή έστω ότι υπάρχει λάθος εικόνα γύρω από το πρόσωπό του. Δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση να θεωρείται οπαδός του Νίτσε και να είναι επίσης χριστιανός. Επιπλέον δεν ξέρω κατά πόσον όντως είναι ρηξικέλευθος, αφού το θέμα «κακή εκκλησία - καλή...
  8. Ρ

Θα ήθελα να εκφράσω κάποιες απόψεις, επικαλούμαι την επιείκειά σας (είναι η πρώτη μου ανάρτηση). Διαβάζω το «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» αυτόν τον καιρό και η αλήθεια είναι δεν μπορώ να καταλάβω προς τι όλος αυτός ο ντόρος. Ομολογώ πως προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου ο χριστιανισμός, το περίεργο...