Search results

1. Κ

Το top-5 σας σε ελληνικά βιβλία!

χμμμ...η αυτοβιογραφία του Μακρυγιάννη είναι λογοτεχνία? αν είναι...που νομίζω ότι είναι...είναι συγκλονιστικό κείμενο. Αμιγώς λογοτεχνία- δεν έχω διαβάσει και πολλά- με συγκίνησαν πολύ το "Νούμερο" του Βενέζη (συγκλονιστικό), η "Ελένη" του Γκατζογιάννη και το "καλά, εσυ σκοτώθηκες νωρίς" του...
  2. Κ

Γεια σας

Γειά Σου Προμηθέα Σαν ...Προμηθέας που είσαι, προφανώς σου αρέσει η γνώση: και να την αποκτάς και να την μοιράζεσαι. Συμβουλές δεν δίνω, δεν φαίνεται να τις έχεις και ανάγκη: και μόνο που περιγράφεις με ρεαλισμό τον εαυτό σου, χωρίς ψιμμύθια, δειχνει τόλμη και αυτογνωσία...ο,τι πρέπει για να...
  3. Κ

Η ζωή μου σε 7 ταινίες

...υπεράνθρωπος να δηλώνεις είναι ύβρις...αλλά,αν ήσουν στα σκληρά και μετά μπήκες Ιατρική -με πανελλήνιες- στα 36 σου, είσαι, αν όχι υπεράνθρωπος, τουλάχιστον ένας ήρωας.
  4. Κ

γεια σας από τον Κουκουβάγια

Μπέιζιλ Γκραντ...ναι έχουμε κοινά ενδιαφέροντα...σκάκι και Άγιο Ισαάκ τον Σύρο...παλιά είχα πολύ πάθος με τους νηπτικούς...μου πέρασε όμως :)
  5. Κ

Συμπληρώνω 2 χρόνια τον Αύγουστο και γυρίζω πίσω. Είναι δύσκολο ένας δυτικός να μείνει παραπάνω. Νιώθω σαν στρατιώτης που τελειώνει την θητεία του. Είναι βέβαια μιά περιπέτεια που σε κακοποιεί αλλά και σε σκληραίνει και σε πλουτίζει με εμπειρίες και γνώσεις. Όπως είπε και κάποιος ..."αν μπορείς...
  6. Κ

σκέψεις μέσα από την καθημερινότητά μου

Η τηλεόραση του Κουβέιτ Κυριακή... όχι Παρασκευή(!).., Παρασκευή είναι η αργία μου... ξεκινάω τη μέρα με καφεδάκι ελληνικό - Turkish coffee- βλέποντας τηλεόραση του ...Κουβέιτ : με έκπληξη βλέπω ότι ο άντρας παρουσιαστής -είναι να ζευγάρι παρουσιαστών- ο άντρας παρουσιαστής λοιπόν, φοράει τη...
  7. Κ

Απόστολος Δοξιάδης: "Ο θείος Πέτρος και η Εικασία του Γκόλντμπαχ"

συμφωνώ, είναι πολύ ωραίο, ενδιαφέρον...πολυ καλή ψυχολογική προσέγγιση του ήρωα
  8. Κ

Συνανάγνωση: "Θαυμαστός Καινούριος Κόσμος" Άλντους Χάξλεϋ

Δεν με κατέπληξε όπως πχ το 1984...έχει μερικά ιδιοφυή στοιχεία όπως πχ για τον έλεγχο και τον προγραμματισμό των γεννήσεων κλπ...είναι εντυπωσιακό ότι σχεδόν όλα τα συνέδρια εξωσωματικής γονιμοποίησης αρχίζουν με αναφορές στον Brave New World! Το 1984 είναι ίςως το καλύτερο μυθιστόρημα που εχω...
  9. Κ

Πετρόπουλος Ηλίας:" Ένας Κόσμος Υπόγειος"

..το εγχειρίδιο του απλού κλεφτη το διάβασα μικρός: μού εκανε εντύπωση η τολμηρή γραφή, οι αποκαλύψεις, το ανατρεπτικό πνεύμα. Άλλα βιβλία τα έχω μισοδιαβάσει ή ξεφυλλίσει. Τα λαογραφικά με τις πόρτες κλπ μου αρέσουν. Τολμηρός άνθρωπος, ενημερωμένος...αποδόμησε τον Άρη Βελουχιώτη...δεν ξέρω: με...
  10. Κ

Βιογραφίες εξαιρετικών ανθρώπων

Διαβάζοντας για την ζωή και το έργο εξαιρετικών ανθρώπων, όχι μόνο παίρνουμε θάρρος και έμπνευση να ξεκουνηθούμε λίγο απο την ρουτίνα και την αδράνεια και να τολμήσουσε κάτι, έστω και μικρό, αλλά και μαθαίνουμε ένα σωρό χρήσιμα πράγματα για την χώρα τους και την εποχή τους. Είναι ένας εύκολος...
  11. Κ

Έξι θεμελιώδεις πλάνες για τη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών

1)οι λέξεις που αναφέρει είναι αρχαίες που άλλαξαν κάπως στην νέα ελληνική αλλά ετοιμολογικά είναι αρχαίες : λόγος/λέω κλπ 2) η γλώσσα εναι μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς μας και ζωντανό εργαλείο εκπαίδευσης, απόλαυσης και σκέψης: η Κινεζική στους Κινέζους, η Ελληνική στους Έλληνες. Δεν θα...
  12. Κ

"Κοπλιμέντα"

οκ...την βάζω πάλι την ιστορία: ....δεν ξέρω αν μου επιτρέπεται μιά ελαφρώς χυδαία-αληθινή- ιστορία: στην γειτονιά μου στην Καλλιθέα, ήταν ο Τάκης, ένας αυθεντικός λαικός γόης με πολλές -απελπιστικά πολλές- επιτυχίες... ...ήταν ένα αυθεντικό λαικό αρσενικό σε μόνιμη στύση. Τελικά τα έριξε και...
  13. Κ

"Κοπλιμέντα"

υπάρχουν χυδαιολογίες που προσβάλλουν και χυδαιολογίες που κολακεύουν. Είναι πολύπλοκο το θέμα...το έσώτερο μήνυμα παίζει ρόλο, όλη η μορφή.
  14. Κ

Έξι θεμελιώδεις πλάνες για τη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών

...άθλια, κατά την γνώμη μου, η μετάφραση της Οδύσσειας από τους Καζαντζάκη Κακριδή...μιά σχεδόν ακατάληπτη ψευδοδημοτική γεμάτη νεολογισμούς... Προσωπικά συμφωνώ με την παρακάτω προσέγγιση της Καίτης Βασιλάκου που είναι διακεκριμένη λογοτέχνις- διαβάστε διηγήματα στην ιστοσελίδα...
  15. Κ

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

...βλέπω ότι οι πιό πολλοί διαβάζετε μυθιστορήματα...εγώ δυσκολεύομαι πολύ πλέον...μικρός διάβαζα...τώρα έχω την αίσθηση ότι είναι χαμένος χρόνος...τα περισσότερα τα παρατάω πριν την μέση...τα μόνα που ολοκληλρωσα και ευχαριστήθηκα τα τελευταία χρόνια ήταν αυτά του Γιάλομ... Νομίζω ότι έχει να...
  16. Κ

Την Καρεν Αρμστρονγκ την ξέρω, την εκτιμώ...έχω τα βιβλία της...ήταν πρώην καθολική καλόγρια για επτά χρόνια και αποσχηματίσθηκε...τελευταία τα στρογγυλεύει πολύ για το Ισλάμ και με ενοχλεί λίγο...δεν αρέσουν οι τύποι που θέλουν να είναι αρεστοί σε όλους. Τον Μααλούφ επίσης τον έχω...
  17. Κ

Τί σκέφτονται στην Σαουδική Αραβία; θα έλεγα απο τα λίγα που κατάλαβα - δουλεύω πολλές ώρες κάθε μέρα έξι μέρες την βδομάδα...σε ιδιωτικό νοσοκομείο σαν νευρολόγος- και μιλάω λίγο με τους ντόπιους.... ότι υπάρχουν -οπως και στην Ελλάδα- δύο κυρίαρχα ρεύματα: ένα ανοιχτό στην Δύση , την ανοιχτή...
  18. Κ

Την Καρεν Αρμστρονγκ την ξέρω, την εκτιμώ...έχω τα βιβλία της...ήταν πρώην καθολική καλόγρια για επτά χρόνια και αποσχηματίσθηκε...τελευταία τα στρογγυλεύει πολύ για το Ισλάμ και με ενοχλεί λίγο...δεν αρέσουν οι τύποι που θέλουν να είναι αρεστοί σε όλους. Τον Μααλούφ επίσης τον έχω...
  19. Κ

Που θα πάτε διακοπές?

Αθήνα- Λήμνο λίγες μέρες Ιούλιο, Σεπτέμβριο λίγη Σαντορίνη. Μ΄αρέσουν και τα βουνά...θάθελα πχ να πάω Ζαγοροχώρια..
  20. Κ

έχει...και γεράκια και τα εκαπιδεύουν στο κυνήγι...θεωρείται κυριλέ ασχολία, εδώ. Εγώ είμαι μεροκαματιάρης μετανάστης γιατρός...δεν ασχολούμαι με τέτοια: το πολύ να πάω για φαγητό κάπου. Και στο τοπικό βιβλιοπωλείο -φυςικά-που έχει κάποια βιβλία στην Αγγλική...πήρα αφθονα που αφορούν το Ισλάμ...