Search results

1. Α

Ψιλή κουβέντα για βιβλία κ.τ.λ.

Με αυτόν τον τρόπο έχω διαλέξει αρκετά βιβλία σε βιβλιοπωλείο, ακόμα και τελείως άγνωστα μου. Πιάνει σχεδόν πάντα!
  2. Α

Συζήτηση για το κράτος δικαίου και την δικαιοσύνη με αφορμή τα Τέμπη

Και τελείως προσωπική και αλαζονική άποψη, πιστεύω πως με κάποιο σχετικό πρόγραμμα προσομοίωσης μπορώ να εξάγω ότι συμπέρασμα θέλω (άλλο αν θα είναι σωστό), και συμφωνώ με τον @Αντέρωτας που είχε πει ότι μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια.
  3. Α

Στο πρώτο βίντεο, ο Λακαφιώτης λέει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, για εμένα όμως υπάρχει ασυμβίβαστο τουλάχιστον ηθικό, καθώς εκπροσωπεί οικογένειες θυμάτων. Επίσης σε όλα αυτά που αναφέρει, φαίνεται η προχειρότητα με την οποία δημιουργήθηκε ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ. Δεν κατανοώ γιατί δεν ανέθεσε σε κάποιον...
  4. Α

Οκ σέβομαι την ιδιότητα του, αυτά που λέει μου φαίνονται λογικά, δεν έχω το υπόβαθρο για να τα κρίνω, κρατάω όμως και μια αμφιβολία καθώς δεν ξέρω τι δείχνει στο βίντεο που υποστηρίζει ότι δείχνει σύγκρουση τρένων που δεν βλέπουμε. Για αυτό υπάρχουν και τα δικαστήρια. Λες για την αντιπολίτευση...
  5. Α

Συνανάγνωση: “Άουστερλιτς" - Β.Γ. (Μαξ) Ζέμπαλντ (W.G. Sebald)

Δέχομαι τη μομφή, δεν έχω αρχίσει το βιβλίο, στο οπισθόφυλλο γράφει για την καταγωγή του ήρωα οπότε η Wikipedia απλώς επιβεβαιώνει το συγγραφέα, και η μάχη του Αούστερλιτς είναι γνωστή.
  6. Α

Συνανάγνωση: “Άουστερλιτς" - Β.Γ. (Μαξ) Ζέμπαλντ (W.G. Sebald)

Austerlitz (family) Δεν υπάρχει στα Ελληνικά Και φυσικά από όσο δεν τον ξέρω τον Ζέμπαλντ δεν νομίζω να είναι τυχαίο αυτό Μάχη του Άουστερλιτς Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια
  7. Α

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Ευπειθώς αναφέρω, παρομοίως.
  8. Α

Το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ (δυστυχώς σε πλήρη μορφή δημοσιεύτηκε μόνο στα Αγγλικά) και από κάτω τι είναι αυτός ο οργανισμός από τη Βικιπαίδεια. https://www.harsia.gr/wp-content/uploads/2025/02/EODASAAM_Accident_Investigation_Tempi-1.pdf ΕΟΔΑΣΑΑΜ Τα αναρτώ γιατί για εμένα η πλειοψηφία των ΜΜΕ δεν...
  9. Α

Στη συνέντευξη όμως που παρέθεσα μετα το αρχικό σου ποστ, δηλώνει ότι δεν έχει τη δυνατότητα να εξετάσει την πυρόσφαιρα και πήρε έτοιμη τη μελέτη από άλλον.
  10. Α

Ποιο βιβλίο τελείωσες σήμερα;

Μέρες δίχως τέλος, του Σεμπάστιαν Μπάρι. Διαδραματίζεται γεωγραφικά στα μονοπάτια του Αιματοβαμμένου μεσημβρινού, και ενώ χρονικά έχουν κοινή αρχή, τούτο εδώ συνεχίζει και στον εμφύλιο. Δεν έχει τη σκληρότητα και τη δωρικότητα του τελευταίου, αλλά ακολουθεί λυρικό ύφος και περιλαμβάνει σαφώς...
  11. Α

Ποιο βιβλίο τελείωσες σήμερα;

@Εστελλ σχετικά - Ποίος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα του Χάντον Μαρκ, με ήρωα ένα δεκαπεντάχρονο στο φάσμα του αυτισμού, - Αυτοκίνητο συσπασιόν του Στυλιανού Σκαρλάτου, με ενήλικο ήρωα, - Εξηγόντας τον εγκέφαλο ΡΑΣΕΛ ΡΙΤΣΙ, ΝΤΙΟΥΑΡ ΑΡΘΟΥΡ το είχα διαβασει παλαιά, εξαιρετικό αν το βρεις...
  12. Α

Ευτυχώς διαβάζω Αστερίξ 😁
  13. Α

Παρήγγειλα τους δακτυλίους, και το Αούστερλιτς για τη συνανάγνωση μιας και είναι το αμιγώς μυθιστορηματικό. Λογικά μέσα στη βδομάδα θα το έχω. @Χρυσόστομος να με συγχωρείς.
  14. Α

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Ω με πολύ χαρά να γίνουμε και συναναγνώστες! Πάνω που ρωτούσα στη συνάντηση, δεν γίνεται καμιά συνανάγνωση;
  15. Α

Έχουμε να προτείνουμε κάνα δυο Ζέμπαλντ; Έχω και πολλές ώρες να πάω βιβλιοπωλείο!