Search results

1. Ε

20ο Παζάρι Βιβλίου - Πλατεία Κοτζιά 16 Ιανουαρίου - 7 Φεβρουαρίου 2016

Εθιμικά θα...κατευθυνθώ κι εγώ τις επόμενες μέρες στην έκθεση στην πλ. Κοτζιά, είναι απόλαυση η συγκεκριμένη επίσκεψη πάντα, ωστόσο τα τελευταία χρόνια δεν βρήκα και πολλά βιβλία των ενδιαφερόντων μου (επιστημονική φαντασία, μυστήρια, παράξενα, ουφολογία!) πριν πέντε ή έξι χρόνια που άρχισα να...
  2. Ε

Στίβεν Κινγκ (Stephen King): "Το Αυτό"

Ακριβώς επειδή είναι ογκώδες έργο μέχρι τώρα το απέφευγα για να λέμε την αλήθεια. Κι εδώ σε αυτο το νημα έχω διαβασει πολλές εκ διαμέτρου αντίθετες μεταξύ τους απόψεις για το συγκεκριμένο βιβλίο του Κινγκ, νομίζω ωστόσο πως θα μου αρέσει όπως μου άρεσε και ή ταινία (για την οποία επίσης υπήρξαν...
  3. Ε

Η Αγκάθα Κρίστι στην εφημερίδα "Παρασκήνιο"

Νομίζω πως από αυτό το Σάββατο η εφημεριδα δίνει μια εγκυκλοπαίδεια βοτάνων, κάτι τέτοιο νομίζω αν άκουσα καλά στην τηλεόραση...
  4. Ε

"Ιστορία του Ελληνικού Έθνους" - "Εκδοτική Αθηνών" στα "Παραπολιτικά"

Αν και το συγκεκριμένο έργο ήταν κατι που ήθελα να 'χω από παλιά, ωστόσο δεν είχα την υπομονή να κυνηγω στα περίπτερα τόσους τόμους για μεγάλο διάστημα, επίσης και σαν έκδοση δεν με πολύ εντυπωσίασε επειδή θυμάμαι και ην παλαιά 16τομη εκδοση αν δεν κάνω λαθος που συναντούσε κανείς σε μεγάλες...
  5. Ε

Συνεργάτες Περιοδικού Mojo : " Η Ιστορία του Punk" (Punk : The Whole Story )

Αν και δεν είχα ποτέ ακούσματα τέτοια, τα τελευταία χρόνια μου έχει κεντρισει το ενδιαφέρον ο χώρος αυτός και ή ιστορία του, λέω να κάνω το έξοδο να το πάρω, θα είναι όπως καταλαβαίνω ένα μουσικό ταξίδι στο χρονο, αλλά πιο πολύ με ενδιαφέρουν οι αιτίες που γέννησαν αυτό το μουσικό κίνημα, αιτίες...
  6. Ε

Καλοκαιρινές δικές μας βιβλιοφωτογραφίες

Πολύ καλή καλοκαιρινή φωτογραφία σου Ασημένια αυτή που έχεις στο ποστ 91.
  7. Ε

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Διαβάζω τη δεύτερη έκδοση μετά από πολλά χρόνια στα ελληνικά του "Νύχτες τρόμου" του Ντιν Κουντζ, θεωρείται από τα καλά του έργα, αν και ένα έργο του που είχα διαβάσει πριν χρόνια δεν μπορώ να πω ότι μου κίνησε και πολύ το ενδιαφέρον.
  8. Ε

Πρώτα διαβάζω το βιβλίο και μετά βλέπω την ταινία ή αντίστροφα;

Ανάλογα ποιο θα τύχει πρώτο, συνήθως ομως το έναυσμα είναι να έχω δει την ταινία πρώτα, αν με ενθουσιάσει, το πιο πιθανό είναι να διαβάσω και το βιβλίο, πράγμα που έκανα - χαρακτηριστική περίπτωση - με την ταινία Το όνομα του Ροδου, το οποίο ανέφερε και άλλος πιο πάνω. Δεν θεωρώ πως χάνει σε...
  9. Ε

Η Αγκάθα Κρίστι στην εφημερίδα "Παρασκήνιο"

Ε αυτό με την ποιότητα είναι θέμα των καιρών της κρίσης! Προσπαθούν μάλλον να γλυτώσουν (τι να γλυτώσουν διλαδή;) κάποια χρήματα οι εφημερίδες αλλά τα χάνουν μετά γιατί ποιος να αγοράσει ένα βιβλίο αμα δεν τον προσελκύει και οπτικά κάπως, να είναι κάπως καλαίσθητο διλαδή.. Κι όχι τίποτε άλλο...
  10. Ε

Τζο Νέσμπο (Jo Nesbo) : "Νέμεσις" (Sorgenfri)

αν έχω καταλάβει καλά ο συγκεκριμένος συγγραφέας θεωρείται αυτή τη στιγμή απο τους καλύτερους σύγχρονους του αστυνομικού μυθιστορήματος, κάποια στιγμή λοιπόν θα διαβάσω κι εγώ το πρώτο του έργο που κυκλοφορεί εδώ -μ' αρέσει πάντα να τα παίρνω απο την αρχή ακόμα κι αν δεν συνδέονται μεταξύ τους.
  11. Ε

Ερρίκος Σιέγκεβιτς : "Quo Vadis Domine?"

Κόρτο, πάνω κάτω την ίδια άποψη έχω κι εγώ για το συγκεκριμένο μυθιστόρημα το οποίο είχα διαβάσει μικρός...κάπου πρέπει να το έχω ακόμη, βιβλίο γεμάτο στερεότυπα για έναν κόσμο και μια ιστορική εποχή που πολλά έχουν αναθεωρηθεί στις μέρες μας.
  12. Ε

Greeklish ή ανορθόγραφα; Ποιό είναι προτιμότερο;

Ωραίο αυτό το τελευταίο με το παραδειγμα που έγραψες! Έτσι είναι, ή γλώσσα μας τελικά μπορεί να έχει έναν βαθμό δυσκολίας αλλά είναι πανέμορφη και μοναδικη. Ασυζητητί κι εγώ προτιμώ να είναι κάποιος ανορθογραφος από το να γράφει με γκρικλις! (Υ.Γ. αν θυμάμαι καλά κι ο Μακρυγιάννης που έμαθε δύο...
  13. Ε

Λογοτεχνικά σύμβολα : o λαβύρινθος

Πραγματικά και εμενα μου έχει κάνει εντύπωση ή περιγραφή του λαβύρινθου στο Όνομα του Ροδου, ή ύπαρξη του οποίου σε συνδιασμό με τα βιβλία που φιλοξενούσε δημιουργούσε ένα κλίμα μυστηρίου και φαντασίας. Επίσης πολύ ωραία είχε αποδοθεί ο συγκεκριμένος λογοτεχνικός λαβύρινθος και στην ταινία από...
  14. Ε

Αγαπημένα ιστορικά μυθιστορήματα

Το " Στα μυστικά του βαλτου" που ανςφερες είναι και μένα το αγαπημένο μου από τα βιβλία της Πηνελόπης Δέλτα, αναφέρεται στα γεγονότα του Μακεδονικού Αγώνα πριν τους Βαλκανικούς πολέμους και την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Αυτό που είπε ο Κόρτο για τη γλώσσα της Δέλτα, εντάξει.αντικατοπτρίζει...
  15. Ε

Σίγουρα αγαπητέ Κόρτο το να διαβάζει κανείς ένα συγκεκριμένο βιβλίο ενός μόνο ιστορικού στην περίπτωση μας, εννοείται πως καταλαβαίνει την άποψη που έχει αυτός για την ιστορία και μόνο, ωστόσο οι περισσότεροι σε αυτό θα παραμείνουν στο ένα και.μοναδικό βιβλίο είτε ιστορίας είτε ιστορικού...
  16. Ε

Τα ιστορικά μυθιστορήματα ηταν από τα πρώτα μου διάβασμα τα μπορώ να πω, τελευταία δεν πολύ διαβάζω τέτοια, προτιμώ πιο εύπεπτα για να λέμε την αλήθεια αναγνώσματα... Ωστόσο, στην εφηβική μου ηλικία είχα ήδη διαβάσει όλα σχεδόν (ένα μόνο μου είχε διαφύγει με τον τίτλο "Ή μανιατισσα" ) του Κώστα...
  17. Ε

Οι Κωμωδίες του Αριστοφάνη σε κόμικς στο "Βήμα της Κυριακής"

Ε πιστεύω πως σίγουρα ή μετάφραση του Σουρή ίσως είναι περισσότερο σκωπτική από εκείνη του Βάρναλη, αν είναι και σε καλή κατάσταση η έκδοση προφανώς αξίζει να την πάρεις. Τώρα για την προσφορά του Βήματος την είδα μεν, αλλά δεν ξέρω, δε μου γέμισε και πολυ... το μάτι, αλλά αυτά είναι...
  18. Ε

Οι εκδόσεις BELL στο "Θέμα"

Θα συμφωνησω κι εγώ με τη σειρά μου με τους προλαλησαντες εδώ, πως άμα "δεν την πάω" μια εφημερίδα δεν πάει να δίνει και τον ουρανό με τ' άστρα...δεν την αγοράζω . Ωστόσο αν δινει και κάποιο βιβλίο σπάνιο και πιθανώς εξαντλημένο ε τότε αλλάζει κάπως το πράγμα και το συζηταω. Για τη συγκεκριμένη...
  19. Ε

Κάθριν Νέβιλ (katherine Neville) : "Οχτώ" και "Η Φωτιά"

Πραγματικά αγαπητή Νουρμπανού πολύς...αχταρμάς τα έργα της θα έλεγα σε σημείο να μην θημάται κανείς τίποτε με την πρώτη φορά... Αν και βλέπω πως το νήμα έχει ενα χρόνο μοναξιάς απο την τελευταία ανάρτηση, ωστόσο τιμής ένεκεν και λόγω του ότι πριν περίπου δέκα χρόνια το βιβλίο αυτό το "Οχτώ"...
  20. Ε

Έρνεστ Κλάιν: "Αν είσαι έτοιμος, πάτα Enter"

Είναι και μένα απο τις αγαπημένες μου η δεκαετία του 80 και μπορώ να πω ότι θα είναι το πρώτο βιβλίο που θα διαβάσω (μετά το τωρινό που διαβάζω αυτον τον καιρό) και πολύ σωστά τα λες, κι εγώ βαριέμαι τις πολλές..δυστοπίες, στο τέλος σου αφήνουν μια αίσθηση ξινή θα έλεγα, ωστόσο απο την περίληψη...