Search results

1. Ε

Τζέιν Όστεν (Jane Austen) : "Περηφάνια και Προκατάληψη"

Για όποιον ενδιαφέρεται, το Berkeley δίνει ένα ονλαιν μάθημα για το συγκεκριμένο βιβλίο, το οποίο άρχισε σήμερα. Το μάθημα θα κρατήσει έναν μήνα. Το λινκ στο οποίο μπορείτε να βρείτε το μάθημα είναι στο edx.org.
  2. Ε

Τι διαβάζουν οι άνθρωποι στο μετρό, στο λεωφορείο, στο τραμ κ.τ.λ.

Θα σας πω μια σκηνη που είδα πέρυσι στο λεωφορείο: μια κυρία γύρω στα 95, αν όχι μεγαλύερη, μπαίνει στο λεωφορείο, κάθεται και ανοίγει το kindle. Τα γράμματα ήταν τεράστια, δηλ σε όλη την σελίδα μπορεί να είναι 5 λέξεις, αλλά ήταν εκεί και διάβαζε! :-)
  3. Ε

Γεια σε ολους

Γειά και χαρά!
  4. Ε

Βοηθήστε παρακαλώ

να συνεχισει με τα υπολοιπα του Φιλιπ Ροθ. Οπωσδηποτε το Αμερικανικο Ειδυλλιο! Μια αλλη ασφαλη επιλογη ειναι Μαργκαρετ Αστγουντ,οποιο και να παρει ειναι ολα πολυ καλα.
  5. Ε

Βιβλία για δεκαεφτάχρονη.

Το βρηκα! Η Σκια του Ανεμου, του Καρλος Λουις Θαφον! βιβλιο που δεν το αφηνεις ευκολα απο τα χερια σου και στο τελος εχει γινει φιλος με τους πρωταγωνιστες και δεν θες να τελειωσει! Μια ιστορια μυστηριου στην Βαρκελωνη, αντθγραφω αποτην σελιδα του Ψυχογιου: Λίγα λόγια για το βιβλίο Κρυμμένο...
  6. Ε

Βιβλία για δεκαεφτάχρονη.

Τον Κώδικα ντα Βίντσι τον παράτησα μετά το πρώτο κεφάλαιο και τον ξανάπιασα μετά από ένα ή δύο χρόνια, μου είχε φανεί τρομερά αδιάφορο την πρώτη φορα. Μήπως κάτι σε πιο κλασσικό; Μαρκέζ; Αλιέντε;
  7. Ε

Γεια σας!

Γειά σου και σε σένα!!!
  8. Ε

Προτάσεις νεοελληνικής λογοτεχνίας για κάποιον που μαθαίνει ελληνικά;

εχω εναν φιλο ισπανο που εμαθε ελληνικα κ διαβαζει βιβλια του Πετρου Μαρκαρη. Δεν εχω διαβασει κανενα, δυστυχως, δεν ξερω πως γραφει, αλλα ο φιλος μου τα βρισκει βατα κ κατανοητα. ειναι αστυνομικα μυθιστορηματα.
  9. Ε

για σας

Κοίτα να δεις που εγώ είμαι απο την Ελλάδα αλλα ζω στην Ιταλία! Γεια σου Ελλενιδα'
  10. Ε

Γιατί πια δεν βλέπουμε τηλεοπτικές μεταφορές Ελλήνων συγγραφέων;

Το 10, του Καραγατση, ειδα προσφατα, και ηταν πολυ καλο.
  11. Ε

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Πριν λίγες μέρες ξεκίνησα ένα μυθιστόρημα που λέγεται: The secret of magic, της Deborah Jonhson. Σε μια μικρή πόλη στον Μισσισσιπή του 1946 βρίσκεται το πτώμα ενός στρατιώτη, μαύρου, ο οποίος μόλις έχει επιστρέψει από τον πόλεμο. Την υπόθεση πάει να εξιχνιάσει μία δικηγόρος από τη Νέα Υόρκη...
  12. Ε

Γεια σας!

Καλώς σας βρήκα! :)
  13. Ε

Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ: "Ο υπέροχος Γκάτσμπυ"

Τον Υπεροχο Γκατσμπυ τον διαβασα περυσι και μου αρεσε πραγματικα πολυ, η γλωσσα , οι χαρακτηρες, ο τροπος αφηγησης. Φετος διαβασα ενα αλλο του Φιτζεραλντ, το This side of paradise. Καταπληκτικο! Ειναι το πρωτο του βιβλιο, ο τροπος που ειναι γραμμενο ειναι περιεργος, δηλ εχει και αφηγηση κ...
  14. Ε

Γεια σας!

Μολις σας ανακαλυψα τυχαια! (Δυστυχως λειπουν οι τονοι στο ταμπλετ)