Search results

1. Α

Γεια

Καλώς ήρθες, Λίλιθ :)
  2. Α

Συνανάγνωση ''Πόλεμος και ειρήνη''

Ολοκληρώνοντας εχθές το πρώτο μέρος του πρώτου τόμου του βιβλίου, έχω να πω ότι μου αρέσει πολύ. Οι χαρακτήρες είναι ενδιαφέροντες και "ζωγραφισμένοι" με βάθος και ρεαλισμό. Αγαπημένοι μου προς το παρόν είναι ο νέος πρίγκιπας Μπαλκόνσκη και ο Πιέρ -δεν μου προκαλούν απαραίτητα μεγαλύτερη...
  3. Α

Αγαπημένα αποσπάσματα από βιβλία

Ο εξωγήινος από το βιβλίο οι Γήινοι, ύστερα από την παραμονή του στη Γη, αποφασίζει να καταγράψει κάποιες συμβουλές προς τους κατοίκους της. Ξεχώρισα κάποιες εξ αυτών: Η ντροπή είναι βαρίδι. Απελευθερώσου. Κατά καιρούς, για να είσαι ο εαυτός σου, θα χρειαστεί να τον ξεχνάς και να γίνεσαι...
  4. Α

Εγώ το ξεκίνησα, και πιθανότατα θα έχω ολοκληρώσει το πρώτο μέρος του πρώτου τόμου έως το Σάββατο. Ανυπομονώ να το συζητήσουμε κι εδώ αναλυτικά.
  5. Α

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Εγώ αγόρασα το βιβλίο ''ο Μπούσουλας.''
  6. Α

Τέλεια, άρα παιδιά ξεκινάμε σήμερα, έτσι;
  7. Α

Γρίλε, η πρώτη ενότητα του πρώτου τόμου στο βιβλίο σου είναι ως εξής: "λοιπόν, πρίγκιπά μου'' έως ''με πάταγο την πόρτα'' ;; Για να δούμε αν συμπίπτουν οι εκδοχές του βιβλίου.
  8. Α

Υπαρξιακές, αναπάντητες και παντός είδους απορίες

Αντέρωτα κάτι παρεμφερές είχα στο μυαλό μου. Το πώς κάθε άνθρωπος είναι ένας πλανήτης κι όλα τα υπόλοιπα γύρω του σε τροχιά. Με το θάνατο της μονάδας, ο εκάστοτε συγκεκριμένος πλανήτης -γιατί κάθε άτομο είναι ένα εντελώς μοναδικό σύνολο εμπειριών, γνώσεων και σκέψεων- χάνεται για πάντα. Σε...
  9. Α

Μα ξεκαθάρισα ότι το βρίσκω απολύτως λογικό. Όπως λέει κι ο Χάρος του Αρκά: στη ζωή υπάρχει μόνο ένα σιγουράκι. Μάλλον δεν έχω συμφιλιωθεί ακόμη με την ιδέα. Edit: Προφανώς δεν μπορώ να εκφράσω καθαρά τη σκέψη μου. Δεν έχω κανένα μα κανένα πρόβλημα που ο κόσμος θα αδιαφορήσει για τον θάνατό...
  10. Α

Έτοιμοι για τον αποχωρισμό; Από το χαρτί στο ηλεβιβλίο

Όχι, όχι, όταν λέω πως ''δεν θα τα αντικαταστήσει'', αναφέρομαι αποκλειστικά στον τρόπο με τον οποίο ζω εγώ, και μόνο εγώ, τη ζωή μου. Προφανώς οδεύουμε σε μία πραγματικότητα όπου τα πάντα, σταδιακά, θα αντικαθίστανται από το ηλεκτρονικό δίδυμό τους. Επειδή από κάποιες αναρτήσεις σου έχω...
  11. Α

Το επίκεντρο κάθε ανθρώπου είναι ο εαυτός του. Όσο κι αν ισχυρίζονται διάφοροι ότι ''βάζουν τους άλλους πάνω από τον εαυτό τους'' κι ότι ''δεν είναι εγωιστές'', ο εγωισμός είναι στο dna μας. Είναι χαρακτηριστικό του είδους μας, καλώς ή κακώς. Γίνεται πολύ σαφές όταν φαντάζομαι την κατάσταση...
  12. Α

Έτοιμοι για τον αποχωρισμό; Από το χαρτί στο ηλεβιβλίο

Δε θα είμαι ποτέ έτοιμη για τον "αποχωρισμό". Και ούτε πρόκειται να αποχωριστώ ποτέ τα βιβλία. Ελπίζω και πιστεύω πως όσο ζω θα εξακολουθούν να κυκλοφορούν σε αυτό που νοείται ως κανονική τους μορφή. Κάτι που είχα διαβάσει στον Βασιλιά και μου άρεσε: το βιβλίο δεν είναι απλώς το περιεχόμενό...
  13. Α

Προτάσεις για ταινίες

Μην αγχώνεσαι, κι εγώ τις θυμάμαι καθαρότατα τις βιντεοκασέτες. Είχα πάρα πολλές με ταινίες Disney -τις έχω ακόμη δηλαδή, απλώς η συσκευή του βίντεο δε λειτουργεί από το 2009 (ανθεκτικά μηχανήματα πάντως, δεν μπορείς να πεις). Μου λείπουν τόσο, που σκέφτομαι να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο VHS...
  14. Α

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Γιούκ πράγματι, είναι μία ενδιαφέρουσα ιδέα και ο συγγραφέας την αποδίδει πάρα πολύ καλά. Επίσης έχει έξυπνο χιούμορ και εύστοχες, δηκτικές παρατηρήσεις για τη σύγχρονη κοινωνία, πολύ απολαυστικές.
  15. Α

Προτάσεις για ταινίες

Δεν ξέρω αν υπάρχουν πολλοί που να μην την έχουν δει. Εγώ την έχω δει 30+ φορές μέχρι στιγμής, από το 2006 έως τώρα. It never gets old. Η Έκτη Αίσθηση είναι η καλύτερη ταινία που έχω δει ποτέ, την αγαπώ παθολογικά, αν και μου στέρησε τον ύπνο μου όταν ήμουν παιδάκι. Πλέον δεν την βρίσκω...
  16. Α

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Διαβάζω τους Γήινους του Matt Haig. "Γνωρίζω πως ορισμένοι από σας που διαβάζετε αυτό το κείμενο είστε πεπεισμένοι ότι οι γήινοι αποτελούν μύθο, όμως βρίσκομαι εδώ για να δηλώσω πως όντως υφίστανται. Για όσους το αγνοούν, οι γήινοι είναι υπαρκτές δίποδες μορφές ζωής μέσης ευφυΐας, που διάγουν...
  17. Α

Οι φίλοι σας διαβάζουν;

Αυτό μου θυμίζει ένα μαργαριτάρι μαθητή που διάβασα κάπου: την "παγωμένη λίμνη των κύκνων" την έγραψε ο Τσακ Κόφσκι. :)))
  18. Α

Πιθανότατα θα πάρω κι εγώ το βιβλίο από τις εκδόσεις Γκοβόστη. Υπάρχει κι από τις εκδόσεις Μαλλιάρης Παιδεία με τη μισή τιμή, ωστόσο έχει κάποιες αρνητικές κριτικές. Βρίσκω μια χαρά το πρόγραμμα του Γρίλου. Ενδεχομένως να μένω λίγο πίσω κάποιες στιγμές, αλλά θα επανακτώ το χαμένο έδαφος.