Search results

1. λουκία

Ποιο βιβλίο τελείωσες σήμερα;

Καλημέρα σας, τελείωσα το Ο κόκκινος πλανήτης - BOGDANOV ALEKSANDR. Ο ήρωας του έργου είναι ο Λεονίντ, ένας Ρώσος επαναστάτης τον οποίο διαλέξανε οι Αρειανοί με κάποια κριτήρια επιλογής που θεωρούσαν ότι θα έπρεπε να έχει ο ιδανικός υποψήφιος ώστε να τον πάρουν μαζί τους στον Άρη. Σκοπός τους...
  2. λουκία

Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Φτωχότερος ο λογοτεχνικός κόσμος από χθες το βράδυ. Έφυγε ο αγαπημένος μου βιβλιοπώλης Γιώργος Τσάκαλος, ένας ταπεινός ευγενικός και καλόκαρδος άνθρωπος με ένα καταπληκτικό μυαλό. Ο Ναυτίλος δεν θα είναι το ίδιο χωρίς αυτή την ψυχή να πηγαινοέρχεται ανάμεσα στις στοίβες με τα βιβλία, πάντα με...
  3. λουκία

Αααα ευχαριστώ δεν την ήξερα!!!!!!
  4. λουκία

Καλημέρα σας, τελείωσα τα εξής: Καλησπέρα και καλή βραδιά - ΚΑΝΟΥΣΗΣ ΘΑΝΟΣ: Το βιβλίο συστήνεται ως η βιογραφία του Βασίλη Καρρά. Για μένα δεν ήταν. Σχεδόν όλα τα ξέραμε ήδη από συνεντεύξεις ή αφιερώματα και η επιμέλεια ήταν απλά τραγική. Η απολογία του Θεόφιλου Τσάφου - ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ ΝΙΚΟΣ: Ένα...
  5. λουκία

Καλημέρα σας...τελείωσα το Κατά τον δαίμονα εαυτού - Γιάννης Ανταμης. Περίεργο βιβλίο. Μικρές ασύνδετες βιογραφικές(?) ιστορίες Η πρώτη μου επαφή με τον συγγραφέα και θα υπάρξει δεύτερη σίγουρα. Θα γκρινιάξω για μια ακόμη φορά για την πρόζα και την λυρικότητα, μα τι έχουν πάθει όλοι πιά; Θα δώσω...
  6. λουκία

Καλημέρα σας. Τελείωσα τα εξής δύο μικρά βιβλιαράκια: Η εποχή του ψύχους - Roberto Garsia de Mesa, θεατρικό. Σκληρό, επίκαιρο ειδικά η σελίδα 13 νόμιζα πως είναι βασισμένη στην περσόνα γνωστού γόνου "αρχαιολόγων" της χώρας μας. Αινίγματα στο δρόμο για το σπίτι - Χατζοπούλου Σοφία, μικρά...
  7. λουκία

Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Μόλις τελείωσα το βιβλίο Η κατάλυση του χρόνου - Μιχάλη Αλμπάτη. Πρόκειται για την ιστορία του Γιόσουα, ενός δεκατριάχρονου εβραιόπουλου που κατάφερε να γλιτώσει από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης χάρη σε μια ηλικιωμένη κυρία που τον έκρυψε στη σοφίτα της. Εκεί...
  8. λουκία

Καλημέρα σας. Τελείωσα το Σαράκι - Martinez Layla. Είναι μια νουβέλα, καταπληκτική κατά την γνώμη μου ακόμα κι αν κατάλαβα περίπου στην μέση της ποιος μιλάει σε κάθε κεφάλαιο...Τέσσερις γενιές γυναικών, η κάθε μία με τις ίδιες προκλήσεις, εγκλωβισμένες στην φτώχεια την ανέχεια κι ένα σπίτι όπου...
  9. λουκία

Καλημέρα σας, τελείωσα το Το λούνα παρκ - KUTSCHER VOLKER το έκτο κατά σειρά βιβλίο με τον αστυνόμο Gereon Rath. Η κεντρική ιστορία δεν μπορώ να πω πως είχε πολύ ενδιαφέρον καθώς ήταν αρκετά προφανές ποιος και γιατί κάνει τους φόνους. Τα γεγονότα που πλαισίωναν την ιστορία είχαν όμως εξαιρετικό...
  10. λουκία

Αυτό με τρώει ο.....αυχένας μου να το διαβάσω κι εγώ αλλά αφενός δεν έχω καμία όρεξη να δώσω 25e να το πάρω μεταχειρισμένο αφετέρου απο παντού έχω διαβάσει παρόμοια σχόλια και ως τώρα έχω αποτραπεί....
  11. λουκία

Λοιπόν έχω να γράψω καιρό αλλά για κάποιο λόγο δεν μου άνοιγε το site. Βάζω λοιπόν μαζεμένα τι διάβασα αυτό το διάστημα (ελπίζω να τα θυμάμαι όλα): Το κεφάλι του καθηγητή Dowell - Αλεξάντρ Μπελιάεφ, Καταπληκτικό Άγριο παραμύθι - Vallejo Cesar, Καταπληκτικό Πάκο Γιούνκε - Vallejo Cesar...
  12. λουκία

Καλημέρα σας. Τελείωσα την Τέλεση - Φώτης Δούσος. Να πω καταρχάς ότι το τελείωσα σε λίγες ώρες. Είχα κολλήσει ήθελα να δω τι θα γίνει. Η γραφή είναι στρωτή χωρίς φανφάρες, προσγειωμένη. Μας μιλάει για έναν ψαρωμένο μέτριο (κατά την γνώμη του ίδιου) ηθοποιό, ο οποίος πάει σε μια οντισιόν και...
  13. λουκία

Και το δώρο ήταν βιβλίο!

Τι άλλο έχει η γνωστή σου που δεν τα θέλει; :φρύδια:
  14. λουκία

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Έλλη το συνέδριο για το μέλλον, σολάρις και χειρόγραφα που βρέθηκαν σε μια μπανιέρα τα έχεις;
  15. λουκία

Δεν έχω τέτοιο ράφι...Μήπως πρέπει να αποκτήσω; Χμμμ μ έβαλες σε σκέψεις...
  16. λουκία

Λοιπόοοον...καλημέρα σας. Τελείωσα δύο μικρά βιβλιαράκια το ένα γιατί ήθελα να το διαβάσω το άλλο γιατί έπρεπε να το διαβάσω πριν δοθεί σε έφηβο. Πάμε με την σειρά. Μικρή Εγκυκλοπαίδεια του Θανάτου - Κυριάκος Χαρίτος. Ένα ενδιαφέρον ανάγνωσμα το οποίο περιέχει 40 διαφορετικούς θανάτους με...
  17. λουκία

Σ ευχαριστώ!!!!! Μόλις το τελείωσα. και ναι είναι διαμάντι!!!!! Η μετάφραση μου φάνηκε λιγουλάκι βοήθειά μας αλλά κατα τ άλλα είναι ένα πάρα πολύ καλό βιβλίο!
  18. λουκία

Υπαρξιακές, αναπάντητες και παντός είδους απορίες

Νομίζω πως το μόνο που μένει να νηστέψει είναι το λάδι...
  19. λουκία

Μπορώ να στο δανείσω να μην δίνεις τα χρήματα!!!!!