Search results

1. Ελένιον

Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Τσίου, εγώ γατομάνα είμαι, από σκύλους δεν σκαμπάζω, αλλά έχω ακούσει να λένε ότι και τα ανθοΐάματα δουλεύουν στα τετράποδα. Διασταύρωσε το πριν αποφασίσεις να το επιχειρήσεις. Καλή τύχη!
  2. Ελένιον

Συνεχής χρήση του λεξικού στην ανάγνωση

Κι εμένα μου αρέσει πολύ να σημειώνω τις λέξεις με ακριβώς τα ίδια κριτήρια που αναφέρεις - ακόμα κι αν τις καταλαβαίνω. Επειδή όμως σπάνια διαβάζω σπίτι μου και το "καλό" μου λεξικό είναι τετράτομο, καταφεύγω στη λύση που προτείνει ο Χρυσόστομος. Είτε στην τελευταία σελίδα του βιβλίου, είτε σε...
  3. Ελένιον

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Τζόναθαν Φράνζεν, οι Διορθώσεις. Μου το πρότεινε και δάνεισε μία φίλη. Ίσως κάνει κάποιες κοιλιές, σίγουρα όμως κάνει κάτι κορυφώσεις ...κορυφαίες.
  4. Ελένιον

Ασιατική λογοτεχνία

Ο εθνικός συγγραφέας της Ιαπωνίας είναι ο Έλληνας Λευκάδιος Χερν. Με αυτόν τον ...διαφημιστικό τίτλο, αναφέρω μία πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση. Είναι χρόνια στην "λίστα" μου, αλλά ακόμα δεν έχει έρθει η ώρα του για μένα. Πολύ καιρό περίμενε στην ίδια λίστα και το "Εγκώμιο της Σκιάς" του...
  5. Ελένιον

Η ζωή (μας) την εποχή του Κορωνοϊού

Προχθές ο γιος μου, έξι σχεδόν χρόνων, έβγαλε το πρώτο του δόντι, σε μαξιλαροπόλεμο με τον μπαμπά του. Ανώδυνα κι αναίμακτα, πάντως. Αυτό το καινούριο κουτσοδόντικο χαμόγελο, με ένα τρελό τρόπο, υπήρξε μία ένεση κανονικότητας, μία δόση "η ζωή συνεχίζεται", που ανέστειλε λίγο τα συμπτώματα...
  6. Ελένιον

Προτάσεις για σειρές

The Sopranos Μάλλον η πρώτη σειρά που ήταν ...μεγαλύτερη από τη μικρή οθόνη the knick Η ανεξίτηλα γραμμένη στη μνήμη μου σειρά. Ακόμα νιώθω έκπληξη. Steven Soderbergh σκηνοθεσία, Clive Owen :προσκυνώ: πρωταγωνιστής Θέμα, η ιατρική , όχι αλά Grey's Anatomy, αλλά στις αρχές του προηγούμενα...
  7. Ελένιον

Αγαπημένες γυναίκες συγγραφείς!

Karen Blixen ή να την αναφέρω με το ανδρικό της ψευδώνυμο, Isak Dinesen; Margaret Atwood Μαρία Ιορδανίδου, την αναφέραμε; Στη σύγχρονη εποχή, πρέπει να έχει κλείσει λίγο η ψαλίδα. Διάβαζα ένα αντίστοιχο άρθρο για τις γυναίκες στο Χόλιγουντ, σκηνοθέτιδες και σεναριογράφους. Από τη μία, βρίσκω...
  8. Ελένιον

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Μόλις ήρθε ο ταχυμεταφορέας (πως να τον πω ελληνικά τον κύριο κούριερ) με το :τρέλα: δέμα: ένα ειδικού ενδιαφέροντος, του αγαπημένου δάσκαλου Πλάτωνα Ριβέλλη, "Η Φωτογραφία στην ψηφιακή εποχή", άλλο ειδικού ενδιαφέροντος "Το ικανό σου παιδί" του Juul Jesper και ένα που ήθελα από τότε που είχα...
  9. Ελένιον

Αγαπημένοι πίνακες

Και στον Wim Wenders αρέσει ο Hopper
  10. Ελένιον

Διάβασε Ένα (ή και Περισσότερα) Αγαπημένο μου Βιβλίο (Μέρος Δέκα Παρά Ένα)

Χαίρομαι που εκτίμησες κάποια από τα στοιχεία του Λούντβιχ. Λυπάμαι που δεν σου άρεσε όσο σε εμένα. ...Οι κίνδυνοι του παιχνιδιού. Εγώ όσο δυσκολεύτηκα με τη Κομμένη Γλώσσα, που είχα φανταστεί ότι θα μου αρέσει πιο πολύ, τόσο εύκολα διάβασα το Ευχαριστημένο. Στο πρώτο, το κείμενο ήταν, πολύ...
  11. Ελένιον

Σαώρη, συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση. Χρησιμοποιώ ελάχιστα το διαδίκτυο τελευταία. Δυστυχώς, αυτό δεν άφησε τόσο χρόνο όσο φανταζόμουν για διάβασμα. Έχω αρχίσει το "Κομμένη Γλώσσα" (περιμένει στο ...κομοδίνο και αυτό της Μαρίνας Καραγάτση). Πάντως, θα παραφράσω πρόωρα και μάλλον...
  12. Ελένιον

Ξεκινώ να διαβάζω

Η ερώτησή σου σε συνδυασμό με την παρατήρηση του Γρίλου, ότι έχει σημασία και η ηλικία, μου θύμισε ένα βιβλίο που μου είπαν ότι είμαι πια πολύ μεγάλη για να το διαβάσω, αλλά πολλοί το έχουν αγαπήσει: Ρίτσαρντ Μπαχ «Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον» Οπότε καταλήγω στην πρωτοφανή ιδέα να σου προτείνω...
  13. Ελένιον

@Γρίλος δυστυχώς δεν ξέρω καθόλου τα βιβλία των εκδόσεων Νεφέλη. Σε αυτό της Εστίας, οι τίτλοι των διηγημάτων είναι αυτοί: Το αμάρτημα της μητρός μου Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου Αι συνέπειαι της παλαιάς ιστορίας Το μόνον της ζωής του ταξείδιον Ο Μοσκώβ-Σελήμ...
  14. Ελένιον

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Confiteor. Η πρώτη ανάγνωση ήταν τον Αύγουστο και μόλις το είχα τελειώσει, ήθελα να το ξαναδιαβάσω. Να το απολαύσω απαλλαγμένη από το σασπένς, και χωρίς τόσα μπρος πίσω για να θυμηθώ ποιος είναι ποιος, καθώς είναι πολυπρόσωπο και δαιδαλώδες. Και ναι, το απολαμβάνω. Εξαιρετικό βιβλίο! (ελπίζω...
  15. Ελένιον

Χριστούγεννα

Υπόθεση: το σωστό μάλλον είναι "Η Χριστού-γέννα" , αλλά η ...ρύμη του λόγου διόρθωσε με το λάθος που ακούγεται σωστότερα :χμ:. Και ίσως τα Φώτα, να είναι από τα κάλαντα "Σήμερα τα Φώτα κι ο φωτισμός" Όλες οι άλλες γιορτές που σκέφτομαι είναι στον ενικό (Πάσχα, Ανάσταση, Δεκαπενταύγουστος κλπ)
  16. Ελένιον

Ωραία, ευχαριστώ. Μια εναλλακτική στο Βιζυηνό: Ίταλο Καλβίνο. "Ο ανύπαρκτος ιππότης" (που ίσως είναι ανύπαρκτος και στα βιβλιοπωλεία) ή "Αόρατες πόλεις" (που είναι ορατές στα βιβλιοπωλεία) Το spoiler είναι και ...teaser;
  17. Ελένιον

Πρόβλημα

Όχι. Είναι το προφίλ μου, τα μηνύματα και το καμπανάκι ειδοποιήσεων.
  18. Ελένιον

Πρόβλημα

Α! ναι, κι εγώ έχω τώρα δυνατότητα "like" επιτέλους. Ευχαριστώ! Αυτό που δεν έχω εντοπίσει, είναι πως κάνω αναζήτηση. Θυμάμαι ότι υπήρχε. Κάνω λάθος;