Search results

1. Π

Τα καλύτερα Πανεπιστήμια της Ελλάδας

@Νικόλας Δε Κιντ: Δεν νομίζω ότι είπα εγώ πουθενά ότι κριτήριο είναι μόνο το επίπεδο γνώσεις των αποφοίτων. Ίσα-ίσα μίλησα για υποδομές, έρευνες, καθηγητές και λοιπά και λοιπά. Τώρα, αυτό που λες μετά είναι πάνω κάτω αυτό που είπε και ο Φάρος, απλά πιο συγκεκριμένο. Όντως είναι δύσκολο να...
  2. Π

@Δικηγόρος: Το Δημοκρίτειο, όπως και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Χαροκόπειο και άλλα, δεν μπόρεσα να τα συμπεριλάβω, καθώς μου επιτρέπονταν μόνο 10 επιλογές. Για αυτό το λόγο όμως άφησα την δέκατη επιλογή ανοικτή (άλλο)! Λυπάμαι που έπρεπε να το αφήσω απ'έξω όμως δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς...
  3. Π

Με αφορμή τα γεγονότα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών πήρα την πρωτοβουλία να ανοίξω ένα θέμα για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Δεν γνωρίζω πόσα από τα μέλη έχουν φοιτήσει σε κάποιο από τα Ελληνικά ιδρύματα. Ξέρω όμως πως όλοι εδώ μέσα έχουν γνώμη πάνω σε αυτό το θέμα. Ποιο...
  4. Π

Λεξικά του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης

μέχρι τώρα έχουν κυκλοφορήσει τα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Σειρά έχουν τα Ιταλικά και αμέσως μετά είναι τα Ρώσικα
  5. Π

Βιβλία για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Γεια σας, τον τελευταίο καιρό για κάποιο ανεξήγητο λόγο με γοητεύουν βιβλία που αναφέρονται στον Β' παγκόσμιο πόλεμο. Όχι τόσο καθαρά ιστορικά βιβλία, αλλά περισσότερο λογοτεχνικά έργα που να περιγράφουν ιστορίες την περίοδο εκείνη. Πρόσφατα τελείωσα την "Κλέφτρα των βιβλίων" και πραγματικά με...
  6. Π

Η μεγάλη βιβλιοθήκη της Disney - Καθημερινή

Στο οπισθόφυλλο της έκδοσης έχει μια σειρά από 10 περίπου τίτλους! Αυτή θα είναι όλη η σειρά;
  7. Π

Αναζήτηση: Αντιπολεμικά μυθιστορήματα

Ίσως να είναι λίγο άσχετο και να μην ταιριάζει με την ηλικία ή τα γούστα σου αλλά... "Το αγόρι με τη ριγέ πιτζάμα" νομίζω ότι είναι τέλειο! Δεν ξέρω βέβαια τι ακριβώς εννοείς "αντιπολεμικό" αλλά για εμένα το συγκεκριμένο παιδικό βιβλίο εκφράζει τον συγκεκριμένο όρο απόλυτα! Δε θέλω να πω...
  8. Π

Ποιητικό μπλαμπλα

Τι πρόκληση! Τι δοκιμή! θωρούν τα βλέφαρά μου! Μην είν' ιδέα μου αυτή; μη με γελούν τ'αφτιά μου; Άκουσα πως ξεκίνησε ποιητική κουβέντα και αμέσως έγραψα και εγώ μια μικρή σονέτα! Να συμπληρώσω εδωνά ετούτη την παρέα που έχει κάνει εκκίνηση με φοβερό αέρα! Άγγελε, Αξία, Ιππολυτή τι να σας...
  9. Π

Γειά σας!

Καλώς μας ήρθες!! Ωραίο όνομα :μπράβο:
  10. Π

Εμπειρίες από αυτοέκδοση

Φοβερή εμπειρία! Μπράβο Άγγελε για την ενημέρωση! Να μείνω λίγο στα Πνευματικά Δικαιώματα που με ενδιαφέρουν... Αυτό με το ότι τα στέλνεις στον ευατό σου και έτοιμο ισχύει ή είναι απλά ένας πολύ διαδεδομένος μύθος;
  11. Π

Τα πιο όμορφα κι αγαπημένα ποιήματα

Θεσσαλονίκη Μέρες του 1969 μ.Χ. Στην οδό Αιγύπτου - πρώτη πάροδος δεξια Τώρα υψώνεται το Μέγαρο της Τράπεζας Συναλλαγών Τουριστικά γραφεία και πρακτορεία μεταναστεύσεως. Και τα παιδάκι δεν μπορούν πια να παίξουν από τα τόσα τροχοφόρα που περνούνε. Άλλωστε τα παιδιά μεγάλωσαν, ο καιρός εκείνος...
  12. Π

"Έλληνες ποιητές" — Καθημερινή

Σαχτούρη δε μπορούν να βάλουν μωρέ παιδιά!
  13. Π

Προτάσεις για βιβλίο για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο;

Πολύ ενδιαφέρον θέμα! Επειδή, τον τελευταίο καιρό ασχολούμαι και εγώ με τον συγκεκριμένο πόλεμο (βέβαια κυρίως από διπλωματική και .. ελληνική πλευρά) θα ήθελα να μου πείτε, αν γνωρίζεται, αν το A world undone κυκλοφορεί και στα Ελληνικά, ή έστω αν τα αγγλικά του είναι υποφερτά! Γενικότερα...
  14. Π

Χάσμα γενεών

Μη έχοντας διαβάσει, παρά μόνο το πρώτο ποστ γράφω: Χάσμα γενεών παρατηρείται και βγάζει μάτι! Πριν την βιομηχανική επανάσταση ανάμεσα στις γενεές δεν παρατηρούνταν τρομερές αλλαγές! Πλέον όμως, εγώ σαν δεκαοχτάρης, δεν έχω κανένα απολύτως κοινό με την γενιά του παππού μου (65+)! Μεγαλώνω στον...
  15. Π

Συμπλήρωσε τους στίχους...

1 κουρασμένο 2 χάνεται 3 ζωγραφιά 4 πράσινος 5 χρώματα!
  16. Π

"Τα άγνωστα αρχεία του γενικού επιτελείου στρατού" - Το Βήμα

Όπως είπα απο πάνω ο εμφύλιος δεν είναι σπουδαιότερος για εμένα! Εγραψα: "οπως είπαν" ! Ειχαν δηλώσει πως όλοι οι τόμοι είναι ξεχωριστοί αλλα πως ειδικά στον εμφύλιο θα αποκαλύψουν άγνωστες λεπτομέρειες που θα συνταράξουν! Πέραν αυτού, μιλάμε για προσφορά σε εφημερίδα όχι για εκδόσης...
  17. Π

Δεν μίλησα για σαβούρες! Αγόραζα την σειρά και λυπήθηκα που κοπηκε αλλά χαίρομαι που φρόντισαν να δώσουν τα σπουδαιοτερα οπως έλεγαν ( εμφυλιος )! Χαίρομα επίσης που δεν το έκοψαν στο "κοτοχή μέρος 1"! Φροντισαν να κλεισουν τουλάχιστον ενα κύκλο! Φυσικά αυτό δεν γίνεται με τα λεξικά
  18. Π

Το λεξίκο δεν είναι το ίδιο με τα αρχεία του Γ.Ε.Σ. ! Τα αρχεία του αυτά έστω και έτσι όπως κόπηκαν φρόντισαν να καλήψουν ολόκληρο το Μακεδονικό, τον δεύτερο Παγκόσμιο και τον εμφύλιο! Δεν άφησαν ας πούμε την κατοχή στην μέση! .... με το λεξικό αυτό δεν μπορεί να γίνει και για αυτό δεν θα...
  19. Π

Νομίζω όταν μιλάμε για πωλήσεις εφημερίδων, δεν μπορούμε να μιλάαμε για σεβασμό στον καταναλωτή! Θέλω να πω, αν η εφημερίδα εμπαινε μέσα, ήταν αδύνατον να συνεχίσει την προσφορά για έξι εβδομάδες! Ίσα ίσα οι άνθρωποί έλεγαν από την αρχή πως τα σημαντικότερα αφορούν τον εμφύλιο του 46-49, και...
  20. Π

Και όμως αυτό συμβαίνει! Τα βιβλία δεν είχαν την απήχηση που περίμεναν! Μάλιστα κατά την διάρκεια της προσφοράς είχαν και μειωμένες πωλήσεις σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο! Και εγώ στεναχωρήθηκα, αλλά ήταν βιβλία πολύ εξειδικευμένα και δυσκολοδιάβαστα για κάποιον που δεν έχει κάποια...