Search results

1. Βιβλιοσημο

Ερωτήματα για τεχνικά θέματα

@Φαροφύλακας ναι. Δυστυχως το συστημα intramail του Ο365 δεν λειτοουργει οπως παλαιοτερα, ιδιαιτερα για τα μη εταιρικα account. Εχω ανοιξει issue στην Microsoft αλλα δεν προκειται να κανουν τιποτα.
  2. Βιβλιοσημο

Ποια βιβλία δεν αντέξατε να τελειώσετε και για ποιο λόγο;

Ολα του Steinbeck. Αναμενουν σε καποιο ραφι απο το 1982
  3. Βιβλιοσημο

Ερωτήματα για τεχνικά θέματα

Ολα τα μηνυματα που ερχονται στην ηλεκτρονικη μου διευθυνση απο την Λεσχη του Βιβλιου καταλοιγουν στο spam. Προκειται βασικα γι απροβληματα με DMARC Compliance, SPF Authentication, DKIM Alignment και Authentication.
  4. Βιβλιοσημο

Προτάσεις για σειρές

Δεν ξερω εαν ειναι διαθεσιμο στην Ελλαδα και διαμεσου τινος media αλλα αυτη η σειρα (τροπος του λεγειν αφου κοπηκε μετα την πρωτη ηδη εποχη, 2020) του Prime Video ηταν τουλαχιστον ανατριχιαστικη λογω επικαιροτητας (ο λογος που την εκοψαν). Utopia. Πανδημια προαναγγελθεισα διαμεσου κομικ...
  5. Βιβλιοσημο

Ποιο βιβλίο τελείωσες σήμερα;

@Ειφφελ ενα απο τα τελευταια βιβλια που προσθεσα στην, ηδη ατελειωτη, λιστα προς αγορα. Ας το βαλω στην κορυφη της λιστας μπας και βοηθησει να μεν φονευσω κανεναν και αυτον τον μηνα ...
  6. Βιβλιοσημο

Καλημερα απο το εξωτερικο

@Σαώρη τον γνωριζω. Το συγκεκριμενο ειναι βλιβλιοσημο που εκανε για μενα το 2019 (ξυλογραφια σε ορθιο ξυλο τυπωμενη σε ριζοχαρτο εαν δεν κανω λαθος) ex-libris
  7. Βιβλιοσημο

@Καστάλια παρολο που δεν αγοραζω συχνα ελληνικα βιβλια πλεον δεν εχω κανενα προβλημα να βρω κατι που εχει εκδοθει στα ελληνικα. Πηγαινοερχομαι Ελλαδα/Ιταλια σχεδον καθε μηνα. Οσο για την εντυπη μορφη ... δυστυχως ναι. Μετα απο 10 ωρες εργασιας καθημερινα μπροστα σε πολλαπλες οθονες δεν εχω...
  8. Βιβλιοσημο

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Το τελευταιο βιβλιο του Μαρκο Μαλβαλντι, στα ιταλικα (La morra cinese, Marco Malvaldi - Sellerio 2023). Ανοικει στην σειρα Μπαρλουμε (BarLume) που αποτελει ωραιο λογοπαιγνιο: Bar Lume ειναι το ονομα του μπαρ, ιδιοκτητης του οποιου ειναι ο πρωταγωνιστης ενω Lume σημαινει φως. H εννοια των δυο...
  9. Βιβλιοσημο

Πρώτες εκδόσεις

Δευτερο βιβλιο απο τα τεσσερα (το τετραπτυχο της Αλεξαντρειας οπως τα λεω εγω). Ο Απριλης ειναι πιο σκληρος, εκδοτικος οικος Οριζοντες, Αλεξαντρεια, 1944 Εξωφυλλο. Και αυτο φερει στη δευτερη σελιδα του εξωφυλλου βιβλιοσημο με το ονομα Στρατης Τσιρκας και στην σελιδα τιτλου στοιχεια...
  10. Βιβλιοσημο

Σας ευχαριστω. Και πρωτιστως καλως σας βρηκα!
  11. Βιβλιοσημο

Πρώτες εκδόσεις

Ουσιαστικα ειναι καπως το αντιθετο. Η μεγαλυτερη διαδοση της βιβλιοφιλιας εχει ως αποτελεσμα ευρυτερο κοινο που ενδιαφερεται για πρωτες εκδοσεις, αντιγραφα με αυτοχειρες υπογραφες (βλεπε επεμβασεις των συγγραφεων σε βιβλιοπωλεια για την προωθηση της τελευταιας εκδοσης και συνειπωμενη θπογραφη...
  12. Βιβλιοσημο

Πρώτες εκδόσεις

Το 2023 μετα την αγορα μιας πρωτης εκδοσης του Τσιρκα (Ο ύπνος του θεριστή και άλλα διηγήματα. Τυπογραφείο Τ. Μπαρμπαγιεννέρη, Αλεξάνδρεια 1954.) μου προτειναν την αγορα αλλων 3 βιβλιων απο τα οποια 2 του ιδιου. Το πρωτο απο τα 3 βιβλια ειναι τα πρωτα διηγηματα του, Αλλόκοτοι άνθρωποι και άλλα...
  13. Βιβλιοσημο

Πρώτες εκδόσεις

Ναι, συνηθως ειναι ακριβο φετιχ αλλα η ουσια πολλες φορες δεν ειναι η αξια του αντικειμενου. Ολοι μας λιγο πολυ θελουμε ορισμενα αντικειμενα, συγκεκριμενα αντικειμενα, για ενα σωρο διαφορετικους λογους χωρις να ειναι αναγκαια ακριβα, να αποτελουν status quo, να εχουν χρησιμοτητα. Εδω και πολλα...
  14. Βιβλιοσημο

Πρώτες εκδόσεις

Οντως καινουργιος και μην ξεροντας εαν ειναι αποδεκτο θετω το ερωτημα: υπαρχουν βιβλιοφιλοι που τους ενδιαφερουν, συλλεγουν ή απλα ηδονιζονται με πρωτες εκδοσεις (περαν της υλικης αξιας τους);
  15. Βιβλιοσημο

Βασικα διαβαζω στα ιταλικα (και στα αγγλικα, ορισμενα βιβλια) εκτος των ελληνων συγγραφεων που προσπαθω, οταν βρω την εκδοση που με ενδιαφερει, να διαβασω στην ελληνικη γλωσσα.
  16. Βιβλιοσημο

Καλημερα σε ολους. Νεος χρηστης απο το εξωτερικο. Καλη Χρονια και καλα αναγνωσματα