Προσωπικά, ο Τριβιζάς δεν είναι από τις συγγραφείς που κοσμούν τη βιβλιοθήκη μας.
Όμως δεν παύει να είναι ένας αναγνωρισμένος και παγκοσμίου φήμης παιδικός συγγραφέας και να έχει κερδίσει εκατομμύρια μικρούς (και μεγάλους) αναγνώστες.
Το αφιέρωμα αυτό το ξεκίνησα σεβόμενη το γεγονός αυτό.
Επίσης...
Μονίμως με τη δική μου χαρακτηριστική χρονοκαθυστέρηση... (έχω καταντήσει γραφική) :μουάχαχα:
Να σε καλωσορίσω κι εγώ με τη σειρά μου και να σου ευχηθώ να αρχίσεις να ταξιδεύεις στα θέματα με τη μοναδική αιλουροειδή κίνηση μιας γάτας! ;)
Εξαρτάται τι ορίζεις ως "διάβασμα"!
Ναι, διάβασα αυτό που μεταφράζω (διπλή και τρίδιπλη δουλειά δηλαδή), μερικές παραγράφους δε τις εμπέδωσα τελείως αφού ο υπολογιστής μου κήρυξε εαυτόν σε απεργία (τίνος είδους δεν γνωρίζω) κι άρχισε να σβήνει ξαφνικά και τακτικά μασώντας ξανά και ξανά τη...
Φαντάζομαι ότι αυτό δικαιολογείται αρκετά για την εποχή του.
Το κακό δεν είναι ότι το έκανε ο Φρόυντ τότε, αλλά ότι συνεχίζει να το κάνει το μεγαλύτερο μέλος του πλανήτη ακόμη και σήμερα! :))))
Πάντως, αρκετά χρόνια πριν... πολλάααα χρόνια θα έλεγα (μην τολμήσει να ρωτήσει κανείς πόσα!), είχα...
Λίγο αργά για να παρακολουθήσω το θέμα επισταμένα, όμως αν κατάλαβα καλά... γενικώς,
αλήθεια πιστεύεις για παράδειγμα πως ο Σολωμός όταν έγραφε οποιοδήποτε ποίημα, είχε στο μυαλό του πως 2 αιώνες μετά θα τεθούν ερωτήματα τέτοιου είδους;
Αν δε σκεφτόταν αυτό τότε τι σκεφτόταν;
Μα απλά αυτό που...
Ναι, γιατί είναι πρόκληση να παρουσιάσει κανείς συμπυκνωμένη και αντικειμενικά τη βιογραφία του, με τρόπο που να μπορεί να προσελκύσει (καλώς εννουμένως) τα "βλέμματα"
Πρωτότυπη Χρυσηίς, καλώς όρισες :)
Αυτό μου θυμίζει εκείνο το αμίμητο του Μπουρνέλη: "εγώ τα κατάλαβα όλα! λίγο μου ξέφυγε η αρχή, η μέση, και το τέλος!!!" :ουχ:
Κατά τα άλλα είσαι πολύ διαθέσιμος! :μουάχαχα:
Ανεπιφύλακτα! :))))
Ε, μα... αυτή είναι η διαφορά. Το κρασάκι κατεβαίνει σιγά, βασανιστικά, νωχελικά, έως και σκανδαλιστικά... (περιγραφή όμως ε; :ρ ) και ΔΕΝ σου αποσπά την προσοχή. Ίσα ίσα... ταξιδεύεις ευκολότερα... :)
Πότε νιώθω την ανάγκη να διαβάσω ένα βιβλίο;;;;
Συνέχεια... Πάντα... Οπουδήποτε κι οποτεδήποτε!
Είναι κάτι σαν εσωτερική ανάγκη, φυγή, ξέσπασμα, ένα ταξίδι που δε θέλω να τελειώσει.
Θα μπορούσα να διαβάζω ώρες ατελείωτες. Κρίμα όμως, οι υποχρεώσεις δε μου το επιτρέπουν.
Γι' αυτό...
Όχι και αδόκιμη έκφραση το "εκπάγλου καλλονής"!
Απολίθωμα ναι, δεκτό.
Πάντως έχει τύχει να το έχω ακούσει πάααααμπολλες φορές.
Το χρησιμοποιούσε πολύ συχνά η μαμά μου (και δεν είναι απολίθωμα - ακόμη) :χαχα: :χαχα:
Αν και συνήθως το να βλέπω την ταινία μετά το βιβλίο με απογοητεύει, θα έλεγα πως αρκετά πετυχημένη μεταφορά είναι "οι αναμνήσεις μιας γκέισας". Πιστό στο βιβλίο, βέβαια παραλείπει κάποιες λεπτομέρειες που είναι αδύνατον να μεταφερθούν σε μια ταινία και μάλιστα 3 ωρών. Όμως είναι από τις...
Το έχω πει ότι πολλές φορές έχω χρονοκαθυστέρηση ε; :))))
Αριστοτέλη απίθανο, άπαιχτο, φοβερό! (έτσι, έτσι, αυτά τα εισπράττει όποιος με κάνει και χαμογελάω :ρ )
Καλώς γεννήθηκες λοιπόν!
τι μιαμ καλέ; σε μεζεδοπωλείο ήσουνα; :))))
εσείς κανονίστε και βλέπουμε. μη βασίζεστε πάνω μου γιατί το πρόγραμμα είναι πιο τρελό κι απ' της τρελής τα τρελά μαλλιά :χαχαχα: