Search results

1. Φαροφύλακας

Ξένες γλώσσες - Περί ανέμων και υδάτων

Καλά, το heen and forth παραμένει, αν και τώρα πια κάνω μια παύση και ψάχνω και βρίσκω το σωστό... Εχθές, μιλώντας κανονικότατα Αγγλικά, αντί να πω number σε μια πρόταση, είπα aantal. Αγγλικά μιλάω κάθε μέρα, κι Ολλανδικά μίλησα ελάχιστα, πριν έναν μήνα, τελευταία φορά. Πρέπει να καθίσω μια...
  2. Φαροφύλακας

Με αφορμή τις εκλογές στις ΗΠΑ

Φανταστείτε να το είχε κάνει αυτό ο Τραμπ τι θα έλεγε ο Πλανήτης, κι εμείς εδώ, καλή ώρα... Δεν ξέρω γιατί σε πολλά πράγματα στον άξονα αριστερά-δεξιά, σε ΗΠΑ αλλά κι Ελλάδα, μοιάζει να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά.
  3. Φαροφύλακας

Και ξέχασα να συμπληρώσω για την Tulsi Gabbard, πως παρότι κομάντο, όπου την έχω ακούσει να μιλάει, σημειώνει πόσο φρικτό πράγμα είναι ο πόλεμος και πόσο πρέπει να αποφεύγεται. Στα λοιπά, παρότι η εκεχειρία στο Ισραήλ γίνεται επί Δημοκρατικών, ακόμη, ο Τραμπ διεκδικεί τα εύσημα για την...
  4. Φαροφύλακας

Στίχοι μοναδικοί..

Αφήνοντας τους στίχους, που είναι επίσης ωραίοι, θα μείνω μόνο στον τίτλο, του Παυλίδη, που μου φαίνεται πανέμορφος, έτσι μόνος του: Ερχόμαστε Από Τον Ορίζοντα πέρα από ποιητικό, είναι σαν να υπονοεί μια ολόκληρη ιστορία που απλά την υποθέτω αποσπασματικά μέσα σε μια κινηματογραφική αχλή...
  5. Φαροφύλακας

Μα οι Ταλιμπάν είναι δημιούργημα της επεμβατικότητας των ΉΠΑ. Φαντάζομαι πως γνωρίζουμε όλοι εδώ το ποιος ξεκίνησε να χρηματοδοτεί και να εκπαιδεύει τους Μουτζαχεντίν, ως εχθρό των Σοβιετικών. Μόνο που τους γύρισε μπούμερανγκ. Κι όλη η τελική ενδυνάμωσή τους ήταν και πάλι εξαιτίας της...
  6. Φαροφύλακας

Έτυχα αυτό το βιντεάκι όπου μια Δημοκρατική "πολιτική αναλύτρια" είναι τόσο απαίσια μέσα στον ναρκισσισμό, την έπαρση και την τύφλωσή της, όπου πριν τις εκλογές, και έχοντας ψηφίσει, πάει και αγοράζει σαμπάνια για να γιορτάσει την βέβαια, για αυτήν, επερχόμενη νίκη της Κάμαλα Χάρις και πικάρει...
  7. Φαροφύλακας

Έχουμε λοιπόν μια κλιμάκωση της παγκόσμιας αστάθειας με την αχρείαστη κίνηση του ΝΑΤΟ (των Δημοκρατών στις ΗΠΑ) να πάει για ένταξη η Ουκρανίας, πράγμα που ήταν βέβαιο πως θα προκαλέσει βίαιη αντίδραση της Ρωσίας, όπως και έγινε, κι έχουμε πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης. Και έχουμε τώρα την...
  8. Φαροφύλακας

Πόσο συχνά σκέφτεσαι την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία;

Νομίζω πως ήταν πέρσι που έτρεξε πολύ ένα τρεντ στα σόσιαλ μιντια όπου γυναίκες ρωτούσαν τον άντρα τους (το αγόρι τους κτλ.) : Πόσο συχνά σκέφτεσαι την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, και με έκπληξη διαπίστωναν πως ο άνθρωπός τους έφερνε στο μυαλό του την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία πολύ συχνότερα από ότι θα...
  9. Φαροφύλακας

Για εμένα το DEI (Diversity, Equity, and Inclusion) που επιβλήθηκε από την εκεί Αριστερά και τους Δημοκρατικούς είναι το αντίθετο από αυτό που προσπαθεί να κάνει. Διότι με αυτήν την πολιτική πρέπει πάντα να υπάρχει κάποιος μαύρος, κάποια λεσβία κτλ. και έτσι φτάνεις να προσλαμβάνεις... με βάσει...
  10. Φαροφύλακας

Φαίνεται πως Ρούμπιο και Γουολς πάνε για ΥΠΕΞ και Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας αντίστοιχα, στην κυβέρνηση Τραμπ, που είναι καλές επιλογές για τα εθνικά μας συμφέροντα. Για να δούμε, βέβαια, αν θα είναι όντως αυτοί.
  11. Φαροφύλακας

Πρόσεξε, τώρα, τί πρέπει να είναι αυτό, το οποίο με βρίσκει σύμφωνο, και θα σου δώσω ένα παράδειγμα άλλης χώρας. Στην Ολλανδία, λοιπόν, εδώ και δεκαετίες, οι Ολλανδοί επέτρεψαν την διδασκαλία των μαθημάτων, στα Πανεπιστήμια, στα Αγγλικά. Τα κίνητρα μάλλον ήταν να προσελκύσουν ξένους μαθητές και...
  12. Φαροφύλακας

Την προσπάθεια για "προστασία" της γλώσσας, εγώ δεν θα την έλεγα απαραίτητα ούτε ανορθογραφία, ούτε ακροδεξιά. Ως προς το δεύτερο, να θυμίσω πως η Γαλλία εισήγαγε πολύ ισχυρότερες σχετικές νομοθεσίες με αριστερές κυβερνήσεις με μάλλον πιο κεντρικό τον νόμο Loi Toubon το 1994, και κυβέρνηση...
  13. Φαροφύλακας

Έβαλα να παίζει η συνέντευξη του Τραμπ στον Τζόε Ρόγκαν, όσο έκανα κάτι. Είναι σχεδόν τρεις ώρες. Στον Τραμπ το μόνο που έχω να καταλογίσω είναι κομπασμός σε κάποια σημεία. Κατά τ' άλλα, ακούς μια ανθρώπινη, καθημερινή συζήτηση, δίχως φανφάρες, επί παντός επιστητού, όπου πηδάνε από το ένα θέμα...
  14. Φαροφύλακας

Εντωμεταξύ, αφότου έγραψα το κείμενο έπεσα πάνω σε αυτό το χθεσινό βιντεάκι στο youTube. Εδώ είναι φανερό πως οι δημοσιογράφοι Γιώργος Κακούσης και Άννα Λιβαθυνού, δεν έχουν πραγματικά καμία ιδέα τί είναι η woke ατζέντα. Ο Άδωνις μοιάζει να ξέρει, αν και πιάνει ένα ακραίο περιστατικό (το...
  15. Φαροφύλακας

Δεν είναι έτσι ακριβώς. Το πρόβλημα δεν είναι εάν κάποιος θέλει να αλλάξει φύλο. Αυτό υπήρξε πάντα κάτι πολύ περιθωριακό και αμελητέο στις στατιστικές. Και πράγματι, σε έναν άνθρωπο που στέκεται εμπρός σε μια τέτοια δύσκολη απόφαση, θέλουμε να δώσουμε τουλάχιστον κατανόηση, είναι ή δεν είναι...
  16. Φαροφύλακας

Αυτή όμως είναι απλά μια εντύπωση που δεν στοιχειοθετεί κάτι. Προσωπικά, πιστεύω πως ο Τραμπ έχει περισσότερες πιθανότητες να ασκήσει ουσιαστική πολιτική, από τους Δημοκρατικούς, όπως είναι τώρα. Τώρα, αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με τις πολιτικές του, αυτό είναι άλλη κουβέντα. Όσο για τα...
  17. Φαροφύλακας

Για ποιους συγκεκριμένους λόγους πιστεύεις πως η Καμάλα Χάρις ήταν επιλογή για έξυπνους ενώ ο Τραμπ όχι; :χμ: Παρακολουθώντας περισσότερο από τον μέσο Έλληνα την αντιπαλότητα Δημοκρατικών-Ρεπουμπλικανών στις ΗΠΑ, για χρόνια, δεν μου φαίνεται καθόλου αυτονοήτο πως ο Τραμπ είναι χειρότερος από...
  18. Φαροφύλακας

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Κι εγώ έτσι ακριβώς! :κόλλα5: τα τελευταία 8 χρόνια! :))))
  19. Φαροφύλακας

Οι αγαπημένες μας ρομαντικές ταινίες

Δύο πανέμορφες ρομαντικές ταινίες: The Lover (1992) Ο λόγος που την αγαπώ είναι γιατί την βρίσκω πολύ αληθινή. Όταν βρίσκεσαι ερωτικά με κάποιον για το σεξ, κι όταν έρθει η στιγμή του χωρισμού καταλαβαίνεις πως είσαι ερωτευμένος γιατί ο αρχέγονος έρωτας είναι η πιο βαθιά σχέση. In the Mood...
  20. Φαροφύλακας

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

@Αδριανός Ζωγράφος ίσως δεν μπήκες από καλή πόρτα στον Έκο. ίσως καλύτερα να έμπαινες από τα δυνατά του, όπως το αριστουργηματικό Εκκρεμές του Φουκώ. Όπως και να 'χει, μακάρι να σου αρέσει. Το συζητάμε όταν φέρεις τις εντυπώσεις σου.