Search results

1. Ν

Περπατώ και σε σκέφτομαι!

Ωραίο θέμα. Πρόσφατα και εγώ περπατώ αρκετά σε άγνωστους δρόμους. Συνήθως δεν κοιτώ τριγύρω μου ούτε με πολυνοιάζει το τοπίο καθώς όταν περπατώ κατά κύριο λόγο είμαι τελείως απορροφημένος στις σκέψεις μου. Σπάνια σκέφτομαι ενώ περπατώ για το τοπίο ή για κάτι που έγινε πρόσφατα. Όπως και ο...
  2. Ν

Πώς προμηθεύεστε βιβλία;

Συνήθως αγοράζω βιβλία από το Amazon. Πηγαίνω και σε βιβλιοπωλεία καμιά φορά αλλά πλέον τις περισσότερες φορές προμηθεύομαι Βιβλία από το ίντερνετ.
  3. Ν

Έτοιμοι για τον αποχωρισμό; Από το χαρτί στο ηλεβιβλίο

Ok. Για να αναπτύξω τις σκέψεις μου: προσωπικά διαβάζω αρκετά Ebooks. Είναι πιο εύκολο να βρείς βιβλία που σε ενδιαφέρουν σε ηλεκτρονική μορφή και πιο γρήγορο. Επίσης τα βρίσκω αρκετά εύχρηστα (π.χ. με ένα κλικ μπορείς να πας κατευθείαν σε μια συγκεκριμένη σελίδα ή να ψάξεις μια λέξη). Μπορώ να...
  4. Ν

Έτοιμοι για τον αποχωρισμό; Από το χαρτί στο ηλεβιβλίο

Διαβάζετε Ebooks; Ότι λέει ο τίτλος. Διαβάζετε Ebooks ή προτιμάτε τα 'παραδοσιακά' βιβλία;
  5. Ν

Δανείζεσαι ή Αγοράζεις ;

Προτιμώ να αγοράζω τα βιβλία καθώς θέλω να τα έχω ανα πάσα στιγμή, ειδικά αν κάποιο μου αρέσει.
  6. Ν

Διαγωνισμός διηγήματος από το maxmag

Φαίνεται ενδιαφέρον. Ευχαριστώ για το λινκ. Θα το κοιτάξω.
  7. Ν

Πώς εκφράζουμε άποψη

Πολύ καλό νήμα: μπράβο στον Φαροφύλακα για το πρώτο ποστ. Συμφωνώ με τα περισσότερα που λέει. Σε σχέση με την υπόλοιπη συζήτηση, όσα ποστ διάβασα τουλάχιστον, να πω ότι εγώ προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να μιλάω με όλους. Παρότι άθεος, δεν έχω κανένα πρόβλημα να συζητώ με θρησκευόμενους, ακόμη και...
  8. Ν

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Τώρα διαβάζω το Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ του Aleksandr I. Solzhenitsyn σε Αγγλική μετάφραση του Thomas P. Whitney.
  9. Ν

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Είναι πράγματι πολύ καλό βιβλίο. Δεν είναι χρονολογικό, αλλά θεματικό καθώς έτσι μπορεί να αναλυθεί όλη η περίοδος αυτή χωρίς απλά να είναι μια λίστα χρονολογιών/ονομάτων. Υπάρχουν κεφάλαια για τις σχέσεις Αυτοκράτορα-Πάπα, για τον Χριστιανισμό, για την Δυναστεία και την Βασιλεία, κλπ. Το...
  10. Ν

Πριν μερικές μέρες αγόρασα το The Roman World 44 BC–AD 180.
  11. Ν

Libertarianism

Θα συμφωνήσω με Αντέρωτα και Κόρτο ότι πιο ακριβής απόδοση του όρου στα Ελληνικά μου φαίνεται ο 'λιμπερταριανισμός'. Κόρτο, θα έλεγα ότι ο οικονομικός φιλελευθερισμός είμαι μόνο κατά το ήμισυ σωστός. Ναι, οι libertarians είναι οικονομικά φιλελεύθεροι, αλλά οικονομικά φιλελεύθεροι είναι και...
  12. Ν

Libertarianism

Libertarianism (Right-Libertarianism για την ακρίβεια) είναι πολιτική ιδεολογία (για όσους δεν γνωρίζουν τον όρο). Το ζήτημα το οποίο θέλω να θέσω εδώ είναι ποια είναι η "σωστή" απόδοση του όρου στα Ελληνικά. Έχω δει να μεταφράζεται ως 'φιλελευθερισμός', 'ελευθεριασμός', 'λιμπερταριανισμός'...
  13. Ν

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Τώρα διαβάζω το The Holy Roman Empire: A Thousand Years of Europe's History του Peter H. Wilson. Έχω διαβάσει τις πρώτες 72 σελίδες μέχρι τώρα και το βρίσκω αρκετά καλό βιβλίο για όσους ενδιαφέρονται για την ιστορία της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
  14. Ν

The Holy Roman Empire: A Thousand Years of Europe's History του Peter H. Wilson.
  15. Ν

Η Επιφάνεια Εργασίας των μελών

Δυστυχώς όχι αλλά θέλω κάποια στιγμή.
  16. Ν

Η Επιφάνεια Εργασίας των μελών

Εγώ έχω το Σινικό Τείχος στην Επιφάνεια Εργασίας.
  17. Ν

Διαβάζετε πολλά βιβλία συγχρόνως;

Αυτό ακριβώς κάνω. :ρ Όταν έχει θόρυβο δεν μπορώ να διαβάσω. Πρέπει να έχει απόλυτη ησυχία.
  18. Ν

Σε ποιον θα αφήσετε τα βιβλία σας;

Θα τα αφήσω σε κάποια δημοτική βιβλιοθήκη ώστε να μπορεί να τα διαβάσει ένα ευρύτερο κοινό.