Search results

1. Ροκμαντικ

Βιβλιονέα

Πάντως αυτά τα βιβλία -τουβλα θεωρώ πως είναι για τη βιβλιοθήκη. Είναι εξαιρετικά δύσχρηστα κι αβολα. Ο Οδυσσέας του Τζόις είναι χρόνια σε κάποιο ράφι της βιβλιοθήκης μου...:ρ
  2. Ροκμαντικ

Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Σοβαρά τώρα; Ποιος φοράει σήμερα λευκό (ε)σώβρακο; :όχισουλέω:
  3. Ροκμαντικ

Ελληνικά Διηγήματα

@Φαροφύλακας και @Ιαβερης κι εγώ μαζί σας, παίδες! Δυνατά χαρτιά θεωρώ επίσης (μέσα στην απλότητά τους) το Γιώργο Σκαμπαρδωνη, το Γιώργο Ιωάννου και τον Αντώνη Σουρούνη.
  4. Ροκμαντικ

Βιβλιονέα

Κι εκεί που περπατώ στην πλατεία Ελευθερίας βλέπω κάτι σπιτάκια να έχουν ξεφυτρώσει... Μετά πρόσεξα καλύτερα και τέλος διασταυρωσα την πληροφορία από τα τοπικά νεα. https://www.voltarakia.gr/daily-photos/item/10986-ekthesi-vivliou-me-paralliles-ekdiloseis-sto-irakleio
  5. Ροκμαντικ

Ακουστικά βιβλία ( Audiobooks )

Μια νέα πλατφόρμα audiobooks. https://www.voria.gr/article/auvril-i-anagnosi-allios-apo-mia-platforma-ichitikon-vivlion-apo-ti-thessaloniki
  6. Ροκμαντικ

Η θεία (σύγκρυο) Ελλη προτείνει

@Έλλη Μ , ωραίες ιδέες μας δίνεις! :φιλί:
  7. Ροκμαντικ

Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Δε μου αρέσουν αυτά που κάνει ο καιρός! Είναι σοβαρά πράγματα αυτά τώρα; Ιούλιο μήνα να μαυρίζει ο ουρανός, να βρέχει κ να ψάχνω τα μποτάκια γ να κυκλοφορήσω; :οργή: Άντε να το δεχτώ ως ένα διάλειμμα, να κρατήσει ένα πρωινό. Αλλά ως εκεί! Θέλω ήλιο, ζέστη , ανέφελο ουρανό κ τζιτζίκια!!!
  8. Ροκμαντικ

Πού ταξιδεύεις αυτές τις μέρες στα βιβλία σου;

@Ιαβερης , το Ένας διακριτικός ήρωας. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω διαβάσει άλλο του Λοσα ( ή Γιόσα; ). Δώστε μας τα φώτα σας οι ισπανομαθείς! Μου φάνηκε όμως ότι έχει κοινά στοιχεία στον τρόπο γραφής με τον Μάρκες.
  9. Ροκμαντικ

Φεστιβάλ βιβλίου Θεσσαλονίκης 2022

Φεστιβάλ βιβλίου στη Θεσσαλονίκη ίσον σίγουρες μπόρες. Σκέψου ότι όποτε υπάρχει ανομβρία, δε χορεύουμε το χορό της βροχής, αλλά λέμε: δεν κάνουμε ένα φεστιβάλ βιβλίου στην παραλία; :ωραίος:
  10. Ροκμαντικ

Πού ταξιδεύεις αυτές τις μέρες στα βιβλία σου;

Λοιπόν, νοερά βρίσκομαι στην Πιούρα και στη Λίμα, στο Περού, εκεί που με έστειλε με το δώρο του , ένα βιβλίο του Μάριο Βάργκας Λοσα, ο @Χρυσόστομος και τον ευχαριστώ πολύ! :ναι:
  11. Ροκμαντικ

Για το συγκεκριμένο θέμα έχω διαβάσει διθυραμβικα σχόλια για τα Τρίκαλα. Αν αληθεύουν, όντως κάτι σημαντικό γίνεται εκεί. Π.χ...
  12. Ροκμαντικ

Βιβλιονέα

https://www.huffingtonpost.gr/entry/stis-yrammes-ton-senoron-erchetai-to-1o-festival-vivlioe-chanion-me-diasemoes-seyyrafeis_gr_62af71e2e4b0cdccbe5f39d9
  13. Ροκμαντικ

Το μαντολάτο κι εμένα μου αρέσει. Επίσης όλα εκείνα τα ξεχασμένα κεράσματα που μας τραταραν όταν ήμασταν παιδιά: υποβρύχιο, λουκουμακι, βυσσιναδα...
  14. Ροκμαντικ

Τυχερε! Μόνιμες διακοπουλες δηλαδή. :)
  15. Ροκμαντικ

Διαβάζετε βιβλία που ταιριάζουν με την εποχή ;

Και όμως! Έχω διαβάσει τον Ηλίθιο του Ντοστογιέφσκι έτσι σε παραλία ένα καλοκαίρι. Ενδυνάμωση μυών λέγεται το αποτέλεσμα.
  16. Ροκμαντικ

Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Μάλλον μας αρέσει γιατί δεν είναι προβλέψιμος κωδικός. Δηλ ATH ---Athina, HER---Heraklion Λογικά θα έπρεπε να είναι THES. Έλα όμως που δεν είναι!
  17. Ροκμαντικ

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Ξαναδιαβάζω το "Η τέχνη της διδασκαλίας" του Alan Haigh. Με απλό τρόπο εξηγεί πώς να εφαρμόσεις στην πράξη ιδέες, που βοηθούν τους μαθητές να μάθουν και κάνουν το δάσκαλο καλύτερο στη δουλειά του. Ο συγγραφέας μεταφέρει την προσωπική του εμπειρία, καθώς είναι πάνω από 30 χρόνια στην τάξη.
  18. Ροκμαντικ

Γιατί διαβάζουμε; Διάφορες σκέψεις

Τι ωραίο νήμα! Επειδή με απασχόλησε κι εμένα η ερώτηση αυτή, κατέληξα στις εξής απαντήσεις: 1. Θεωρώ το διάβασμα (όπως και τις ταινίες) ενα είδος μανιουαλ της ζωής. Μέσα στα βιβλία βλέπεις άλλους ανθρώπους να περνάνε διάφορες καταστάσεις, παρεμφερείς -καποτε- με οικείες δικές σου. Βλέπεις πώς...
  19. Ροκμαντικ

Συνθήματα σε τοίχους

Πόσο επίκαιρο! Ποιος μάντης το έγραψε άραγε;
  20. Ροκμαντικ

Βιβλιονέα

https://e-mesara.gr/kleinei-i-vikelaia-dimotiki-vivliothiki/