Search results

1. Φαροφύλακας

Η Τεχνητή Νοημοσύνη γράφει λογοτεχνία και φτιάχνει τέχνη

Είναι, πράγματι, χαρακτηριστικό παράδειγμα. Το πρώτο ημιτελές έργο που είδα να ολοκληρώνει η ΤΝ ήταν η ημιτελής συμφωνία του Σούμπερτ: έχει ενδιαφέρον το βιντεάκι γιατί εκεί αντιδρούν δύο σχετικοί μουσικοί και παθαίνουν πλάκα, με το καλλιτεχνικό σκέλος του αποτελέσματος. Αυτό που με...
  2. Φαροφύλακας

Για την ώρα, χρησιμοποιείται έτσι, κατά παραγγελία. Νομίζω πως είναι πανεύκολο να την βάλεις να ζωγραφίζει κατά βούληση. Δηλ. το δύσκολο έχει ήδη επιτευχθεί. Αν δεν το κάνουν είναι γιατί θα παράγεται τέχνη που κανείς δεν θα βλέπει. Ήδη η ποσότητα τέχνης που παράγεται από ανθρώπους αλλά πλέον και...
  3. Φαροφύλακας

Ράδιο Φάρος

Κάθομαι και βλέπω τώρα το 1ο επεισόδιο από το Twin Peaks, αφού ο υπέρτατος σκηνοθέτης δεν αξιώθηκε να ξαναβρει την μούσα του για ταινία από το 2006. Και ρε παιδί μου, τί πανέμορφο ατμοσφαιρικό τραγούδι. Julee Cruise - Falling
  4. Φαροφύλακας

Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Τυχαίνει να είμαι σε ένα πρότζεκτ όπου η ομάδα ήδη χρησιμοποιούσε Teams, ε και μπήκα κι εγώ. Το καλύτερο, για εμένα, για επικοινωνία σε project, είναι το Slack. Για προγραμματισμό tasks έχει διάφορα. Καλή η Asana. Για μίτινγκς, νομίζω πως το google meet έχει κάνει τα πράγματα εύκολα. Ούτε...
  5. Φαροφύλακας

Δεν είναι κακό να υπάρχουν τέτοια αποθετήρια. Έτσι ξέρεις πως αυτό που θα κατεβάσεις δεν είναι π.χ. πειργαμένο κι επιβλαβές. Όμως καθυστερεί και γενικά είναι δύσχρηστο. Επίσης, ψάχνεις μια εφαρμογή και σου βγάζει άλλα αντί άλλων (π.χ. οδηγούς της εφαρμογής).
  6. Φαροφύλακας

Από πού το αβατάριό σου;

Καλά λες. Δυο τρία μου ξέφυγαν και τα έβαλα διπλά. Λοιπόν, εμένα μου αρέσουν κάμποσα. Για αρχή αυτά όπου ο φαροφύλακας σμίγει με τον φάρο και είναι φάρος όπως τα 1.2 (γραμμή 1, εικόνα 2) και 4.4 Ωραίος φουτουριστικός φάρος και πιο μοντέρνος φαροφύλακας στο 5.4 Μου αρέσει που κάτι ακαθόριστο...
  7. Φαροφύλακας

Το office το θεωρώ κορυφή. Όμως έχει εφαρμογές για τα ανάθεμα. Το Microsoft Store πρώτο και καλύτερο. Είναι δυνατόν η κορυφαία εταιρία λογισμικού να κάνει το store της, όπου θέλει να πουλάει, τόσο χάλια;
  8. Φαροφύλακας

Από πού το αβατάριό σου;

Και να που ήρθε η εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και μαζί μια απάνθρωπη ποικιλία και φαντασία. Αυτόν τον καιρό εναλλάσσω αβατάρια από διάφορα που έβαλα να μου φτιάξει η ΤΝ. Ενδεικτικά μερικά, εδώ πέρα. Ποιο σας αρέσει πιο πολύ;
  9. Φαροφύλακας

Το Teams της Microsoft είναι μια πολύ κακοσχεδιασμένη εφαρμογή.
  10. Φαροφύλακας

@Πεταλούδα δεν νομίζω πως είναι έτσι. Ίσως δεν συνειδητοποιούμε πως αυτό ακριβώς κάνουμε κι εμείς: γράφουμε λέξεις βάσει κάποιου (άγνωστου) αλγορίθμου. Μια (βιολογική) μηχανή είναι ο άνθρωπος, μια νοημοσύνη που τρέχει πάνω σε έναν (βιολογικό) εγκέφαλο. Και φοβάμαι πως ούτε η παρομοίωσή σου με...
  11. Φαροφύλακας

Δεν ξέρω εάν το έχεις ψάξει. Πραγματικά φτιάχνει υπέροχα έργα. Δες κι εδώ. Ήδη κερδίζει βραβεία: An A.I.-Generated Picture Won an Art Prize. Artists Aren’t Happy :))))
  12. Φαροφύλακας

Επίσης, η ΤΝ δεν είναι μία. Για αρχή, ακόμη και μία μόνη, σε αντίθεση με τον άνθρωπο, μπορεί να λειτουργήσει σαν πάμπολλοι άνθρωποι διαφορετικοί. Κι από εκεί και πέρα, υπάρχουν ένα σωρό ανταγωνιστικές μεταξύ τους ΤΝ. Στην αγορά ήδη έχουν εφαρμογή, πράγμα, που όπως είπα, κάνει αναπόφευκτη την...
  13. Φαροφύλακας

Βιβλιονέα

Είχα βρεθεί μια φορά σε "μπαζάρ βιβλίου" ή κάπως έτσι, στην πλατεία των Εξαρχείων. Απλά ένα βιβλιοπωλείο που είχε εκεί, είχε βγάλει τα βιβλία έξω, σε πάγκο. Κι είχε κι ένα δεύτερο πάγκο, εκεί δίπλα. :))))
  14. Φαροφύλακας

Σκέψεις για την Πολιτική Ορθότητα (του 21ου αιώνα)

Dr. Δημήτρης Δημητρίου. Τι να είναι, τί να είναι..... :))))
  15. Φαροφύλακας

Άσε ρε. Έφτασε κι εδώ αυτή η ανοησία;
  16. Φαροφύλακας

Το έπος του Γκίλγκαμες

αγαπητέ @πΓεώργιος Θεοδωρίδης διαγράφεστε από το φόρουμ μας βάσει του 5ι του κανονισμού. Πιστεύω πως αν ψάξετε τον Ιστό θα βρείτε φόρουμ κατάλληλα για τα ενδιάφεροντά σας, τα οποία δεν εμπίπτουν στην θεματολογία της ΛτΒ. Σημειώστε πως απαγορεύεται η επανεγγραφή. Καλή συνέχεια.
  17. Φαροφύλακας

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Σε μια τέτοια περίπτωση, πώς σκέφτεσαι να χρεώσεις; (π.χ. ανά σελίδα; )
  18. Φαροφύλακας

Καναδός ψυχολόγος :)))) Ήταν η ιστορική τάπα που έριξε στην Cathy Newman. Η γυναίκα θα πρέπει να μετάνιωσε 50 φορές που τα έβαλε μαζί του. :)))) Η πολιτική ορθότητα ξεκίνησε πριν δεκαετίες και έχει δεχθεί μεγάλη κριτική από... παντού, διότι καταλήγει σε κάτι απλά πορωμένο κι ανόητο. Ωραία κι...
  19. Φαροφύλακας

Γιατί δεν θα έχει την χάρη; Πώς μπορείς να το προεξοφλείς αυτό; Έλεγα πιο πάνω πως η ΤΝ μόλις γεννήθηκε κι είναι βρέφος. Η Κομανέτσι είχε χάρη στο απόλυτο 10άρι της στην βρεφική της ηλικία;
  20. Φαροφύλακας

Θα το αγόραζες αν το είχες διαβασμένο;

Χαίρομαι που σου άρεσε. Εντωμεταξύ, κοιτάζω τώρα στην Βικιπαίδεια, στην εργογραφία του δημιουργού David Mazzucchelli και βλέπω πως μετά το τόσο ιδιαίτερο, μεστό και πραγματικά καλό "Asterios Polyp" το 2009 μάλλον ζωγραφίζει μία από τις ιστορίες στο Fairy Tale Comics: "Give Me the Shudders" το...