Search results

1. Α

Σωστό και λάθος, μου ακούγονται μια χαρά καί τα δύο!

Εγώ ανακάλυψα χτες ότι έλεγα την πεπατημένη οδό περπατημένη οδό. Θα είμαι η πιο άθλια φιλόλογος :( Βγάζει όμως μια χαρά νόημα..
  2. Α

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Άμα σου πω ότι την είχα παρατήσει τελείως τη Μελαγχολία και την ξανάπιασα επειδή μου έκανες αυτήν την ερώτηση; :))) Υπάρχει διήγημα με τίτλο "Η εξομολόγηση ενός καλλιτέχνη", αλλα αυτό που εννοείς εσύ μάλλον είναι "Το Ιδανικό και το Πραγματικό", που όντως μιλάει για μια Βενεδίκτη. Το διάβασα...
  3. Α

Α, νόμιζα αναφερόσουν στο βιβλιοστόκ.. Πφ, με αυτό το σχολείο έχω μείνει παντού πίσω. Τι κρίμα για το παζάρι.. Θενκς, πάντως.
  4. Α

Χήθκλιφ, αν αναφέρεσαι στο Βιβλιοστόκ, ...ΔΕΘ είπες; Και αναρωτιόμουν πού μπορώ να βρω απομεινάρια.. :ωιμέ: Το ήξερα.
  5. Α

Πώς... σιχαινόμαστε;

Λες να πέθανε από το ίδιο πράγμα που του προκάλεσε το "μπλιαξ";
  6. Α

Πώς... σιχαινόμαστε;

Εγώ δεν προφέρω κάποια λέξη. Απλά βγάζω τη γλώσσα έξω και παράγω ένα αόριστο φωνήεν :ρ Σοβαρά, ποιος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που αηδίασε με κάτι και είπε "μπλιαξ", ας μου πει πώς του ήρθε αυτό Με βάλατε σε φιλοσοφικό mood..
  7. Α

Στοιχεία ξένων επιθέτων

Πολλά γερμανικά επώνυμα με την κατάληξη -er δηλώνουν επάγγελμα: Mueller (=μυλωνάς), Bauer (=αγρότης), Fischer (=ψαράς), Schumacher (=τσαγκάρης) κλπ κλπ, χωρίς αυτό να είναι κανόνας. Επάγγελμα δηλώνουν και επώνυμα σε -mann: Zimmermann (=ξυλουργός) και άλλα που δεν μου 'ρχονται. Και οι δύο...
  8. Α

Εκδόσεις που δεν διαβάσαν το βιβλίο

Υπεράνθρωπε :χαχαχα:
  9. Α

Καλώς σας βρήκα!!!

Καλώς ορίσατε, ami fidele. :))
  10. Α

Γεια σε όλους σας!!!

Γειαα, καλωσήρθες! :)))
  11. Α

Προτάσεις για εφηβικά αναγνώσματα

Συμφωνώ απόλυτα για την Τζάκλιν Ουίλσον. :ναι: Όλες της οι ιστορίες διαδραματίζονται στη Μ. Βρετανία, κάτι που αυτόματα τις κάνει σε μένα πολύ πιο συμπαθητικές από τις αμερικάνικες, όπου τα παιδιά/έφηβοι μεγαλώνουν τρομακτικά γρήγορα (βλ. τις σειρές βιβλίων Όμορφες Μικρές Ψεύτρες, Το Ημερολόγιο...
  12. Α

Γεια από ένα Όμορφο Νιάτο!!

Σε πάω ήδη. Καλή αρχή (& συνέχεια). :)
  13. Α

Μέχρι που έχεις φτάσει για να αποκτήσεις ένα βιβλίο ;

Χαχα ωραίο νήμα και ωραία ιστοριούλα, Μαργαρίτα. :))) Δεν μπορώ να θυμηθώ κάποια αληθινή ιστορία, αλλά έχω δει αρκετές φορές όνειρο όπου κλέβω κάποια έκδοση των Αθλίων, από κάποιο σπίτι ανύπαρκτων πλούσιων γέρων συγγενών, για παράδειγμα. :ανέκφραστος:
  14. Α

Ηλικία Μελών

Ακριβώς αυτό! Γιατί συμβαίνει αυτό με τα μαλλιά; :εεε;: (Κι εμένα μ' έχουν περάσει για 15 αλλά δεν ήταν τόσο άστοχο γιατί είμαι 15. xD Για τρεις μήνες ακόμη. Το αγαπημένο μου βέβαια παραμένει το «Σπουδάζεις;» το οποίο το ακούω όλο και πιο συχνά τελευταία και με χαροποιούσε ίσως πέρυσι αλλά τώρα...
  15. Α

"Βιλέτ" της Σάρλοτ Μπροντέ

Σε μένα το λες; :ρ
  16. Α

"Βιλέτ" της Σάρλοτ Μπροντέ

Το αγόρασα χτες! Τυχαίο; Να σου πω την αλήθεια όμως, δεν καίγομαι να το αρχίσω αμεσα. Περίοδος εξετάσεων, βλέπεις... Θα με τραβούσε για λίγο πιο μέσα στο καλοκαίρι. ;)
  17. Α

Τα σύμβολα & και ϗ που σημαίνουνε "και"

Και εγώ λατρεύω την Χήθκλιφ και τα γραπτά της. :)))) Ενώ πιστεύω ότι σε δικό μου κείμενο το & θα έδειχνε απλά κακόγουστο, σ' αυτήν ταιριάζει. [Άρα για σας, το σύμβολο αυτό απαιτεί κάποιο... επίπεδο; Αλλιώς είναι σαν να βλέπεις μια σπουδαία/πομπώδη έκφραση σε μια έκθεση με φτωχό λεξιλόγιο;]
  18. Α

Καλησπέρα σε όλους

Καλωσήρθες! :)
  19. Α

Λογική & Ευαισθησία: για συνανάγνωση κανείς;

:μουάχαχα: Να 'σαι καλά... Μια άλλη Λούσυ που αντιπαθώ είναι αυτή στον Κόμη Δράκουλα. Κι αυτή ήταν, κατά κάποιον τρόπο, πρότυπο για την εποχή της. Παιδιά, πολύ τα χαίρομαι τα σχόλιά σας! Δεν συμμετέχω, αλλά έχω διαβάσει όλα τα βιβλία της Όστεν. :πάνω: Νουρμπανού, πού πήγε το αβατάρι με τον Dr...