Search results

 1. Ζ

  Γιατί διαβάζουμε; Διάφορες σκέψεις

  Την συγκεκριμένη περίοδο (καλοκαίρι) διαβάζω επειδή έχοντας τελειώσει την εξεταστική και βρισκόμενος πλέον στην θάλασσα με ξεκουράζει να έχω το βιβλιαράκι μου στην παραλία. Τουλάχιστον τις πρώτες μέρες! Επίσης είναι κάτι που κάνω πολλά χρόνια και ίσως είναι ένα είδος τελετουργικού - το διάβασμα...
 2. Ζ

  Προτάσεις για σειρές

  Vikings Μου άρεσε αλλά δυστυχώς από πολύ νωρίς αρχίζει να επαναλαμβάνεται. Τουλάχιστον οι πρώτες season είναι απολαυστικές.
 3. Ζ

  Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

  "The Hollow Man" από την σειρά Dr. Gideon Fell , του John Dickson Carr Το πρώτο locked-room mystery που διαβάζω και στα μισά του βιβλίου μου φαίνεται αρκετά καλό.
 4. Ζ

  Νικολάι Γκόγκολ: "Η Μύτη"

  Απολαυστικό βιβλιαράκι, μόλις το διάβασα και θα συμφωνήσω με τα όσα γράφει η Μεταλλαγμένη πιο πάνω!
 5. Ζ

  Εικόνες με μόνο θέμα το βιβλίο

  Όντως Καστάλια φοβερή ιδέα. Θα ήθελα να δω πως "δείχνει" και απο κοντά.
 6. Ζ

  Καλοκαιρινές δικές μας βιβλιοφωτογραφίες

  Ασημένια, καταπληκτικές οι φωτογραφίες σου! Αγαπημένες μου εκείνη με τα βατραχοπέδιλα (λόγω χόμπυ) και η τελευταία! Ελπίζω να συνεχίσεις ! :)))
 7. Ζ

  Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

  Λούση τι να σου πω, βιβλιοπώλης είναι έχει το ακαταλόγιστο να λέει ότι θέλει! :p Το σχόλιό του προσπάθησα να το ερμηνεύσω σκεπτόμενος ότι οι περισσότεροι που πάνε σε ένα βιβλιοπωλείο αυτή την εποχή ζητάνε ένα "βιβλίο για το καλοκαίρι", χαλαρό δροσερό ευχάριστο κλπ οπότε είναι συνηθισμένος να...
 8. Ζ

  Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

  Ο Μαιτρ και η Μαργαρίτα του Μπουλκγάκοφ ήταν ωραίο, πλούσιο σε εικόνες και φαντασία και συνεχίζω με το: Ωραία η γραφή του Ishiguro και μέχρι στιγμής μου αρέσει η πρωτοπρόσωπη αφήγηση..
 9. Ζ

  Γιώργος

  Καλώς ήρθες συνάδελφε! Αν και "μαθητευόμενος μάγος" ακόμα εγώ, βλέπω στο κείμενό σου κάποιες από τις σκηνές της δικής μου ζωής στο μέλλον (τουλάχιστον όσον αφορά τις" βόλτες" έξω για ειδικότητα κλπ). Καλή διαμονή και καλές αναγνώσεις! :))
 10. Ζ

  Καζούο Ισιγκούρο (Kazuo Ishiguro): "Μη Μ' Αφήσεις Ποτέ"

  Θα το ξεκινήσω τις επόμενες μέρες! :) Έχω την δυνατότητα να το διαβάσω στα αγγλικά αλλά μπορώ να βρω και την ελληνική μετάφραση, ακόμα δεν ξέρω τι θα προτιμήσω!
 11. Ζ

  Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

  Μετά τον αόρατο άνθρωπο του Wells και μέχρι να βρω κάποιο άλλο κλασικό scifi , διάβασα τον Ανθρωπο που έτρωγε πολλά του Κορτώ, διασκεδαστικό και πολύ ευανάγνωστο αλλά δεν θα το πρότεινα και τώρα διαβαζω τον Μαιτρ και την Μαργαρίτα του Bulgakov που από τα πρώτα 2-3 κεφάλαια φαίνεται πολύ ενδιαφέρον!
 12. Ζ

  Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

  Τελείωσα την Φόνισσα, εν'όψει της αυριανής παράστασης και ξεκίνησα σήμερα τον Αόρατο άνθρωπο του Wells , ότι πρέπει για παραλία!
 13. Ζ

  Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

  Τέλειωσα το Κουτί σε σχήμα καρδιάς του Joe Hill. Για κάποιο λόγο το περίμενα πιο τρομακτικό απ'ότι τελικά ήταν.
 14. Ζ

  Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

  Τέλειωσα το Sleep Thieves του Stanley Coren. Απομυθοποιεί διάφορες εσφαλμένες θεωρίες περι ύπνου, κούρασης κλπ και γενικά είναι ένα πολύ καλογραμένο ενημερωτικό pop science.
 15. Ζ

  Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης: "Η Φόνισσα"

  Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σου! Με βοήθησες πολύ!:)) Παρήγγειλα ήδη το "Murderess" για την φίλη και είμαι και ο ίδιος περίεργος να δω πως έχει μεταφερθεί στην αγγλική γλώσσα το ύφος του αγαπημένου συγγραφέα!
 16. Ζ

  Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης: "Η Φόνισσα"

  Παπαδιαμάντης στα Αγγλικά Θα ήθελα την βοήθεια σας! Θέλω να δωρίσω βιβλίο του Παπαδιαμάντη σε φίλη αλλά στα αγγλικά μιας και δεν μιλάει ελληνικά! Έψαξα και βρήκα την "φόνισσα" σε αυτές τις δυο μεταφράσεις The Murderess: A Social Tale μετάφραση και The Murderess (New York Review Books...
 17. Ζ

  Anubis Bazaar 2015 (Ξεκινάει 7 Μαρτίου)

  Πέρασε φίλος σήμερα και μου αγόρασε το Shogun στα 15ευρώ :))))
 18. Ζ

  Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

  Δεν μπορώ να πω οτι μου άρεσε τόσο ο αναρχικός τραπεζίτης. Ίσως είναι από τα βιβλία που επειδή έχεις ακούσει πολλά, άλλο περιμένεις και άλλο συναντάς με αποτέλεσμα να απογοητεύεσαι. Ενώ η αναλυτική σκέψη του αρχικά μου φάνηκε ενδιαφέρουσα όπως και αρκετές από τις απόψεις του, νομίζω ότι τελικά...
 19. Ζ

  Μάθιου Γκρέγκορι Λιούις (Matthew Gregory Lewis): «Ο Kαλόγερος» (“The Monk”)

  Το είχα κατεβάσει (δωρεάν) από το Project Gutenberg και υπάρχει ήδη στο calibre, αλλά ο λόγος που το έχω στα πίσω-πίσω και δεν το έχω περάσει ήδη στο kobo μου είναι ότι φοβάμαι μη δε το ευχαριστηθώ λόγω αγγλικών. Ο ενθουσιασμός σου Στρατή πέρασε και σε μένα και λέω τώρα να το επιχειρήσω μια ώρα...
Top