Search results

1. Κ

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Τελείωσα το Πλάτωνας, όχι Προζακ! του Λου Μαρινοφ. Νταξ έχει ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα σημεία και θα το καταλάβαινα αν κάποιος ενθουσιαζόταν, αλλά προσωπικά δεν εντυπωσιάστηκα. Αοριστολογίες, απαξίωση της επιστήμης της ψυχολογίας και διαφήμιση επαγγέλματος φιλοσοφικής συμβουλευτικής (;) , ως...
  2. Κ

Η μεγάλη βιβλιοθήκη της Disney - Καθημερινή

Παιδια και εγω που κοιταξα στο e-shop εχει παλαιοτερους τομους. Οποτε δεν αγχωνομαι που φετος εχασα 4 :ρ
  3. Κ

Ώρα για τον Τελευταίο Πειρασμό. :)
  4. Κ

Πώληση επιστημονικών βιβλίων βιολογίας

Mε ενδιαφέρει η Φυσιολογία. Αν θες στείλε μου πληροφορίες, για κάποιο λόγο δεν μπορώ να σου στείλω pm.
  5. Κ

Star wars με την καθημερινη

Πολύ καλή κίνηση όντως! Να πω ότι από την άλλη εβδομάδα το έθνος θα δώσεις κόμικ της DC. Δεν λέω κάτι παραπάνω, γιατί οι πληροφορίες μου αντλήθηκαν αποκλειστικά από το σημερινό πρωτοσέλιδο, οπότε θα είναι μπαρούφες. Αυτό που ξέρω πάντως.... Όσα λεφτά δεν μου φύγαν από τον Μπαρκς και μετά, θα...
  6. Κ

Για τις φρικτές συνθήκες καλλιεργείας και σφαγής των ζώων

Αγαπητέ Υπεράνθρωπε επέτρεψε μου να προσθέσω.... https://www.youtube.com/watch?v=PA596dKQaaI . Βέβαια σε ορισμένα είναι λίγο ακραίος. Επίσης δεν κλείνω τα μάτια στο ότι προωθεί συγκεκριμένες εταιρίες που παράγουν ''χορτοφαγικό μπέικον''. Αλλά όπως λέω πάντα... Κρατήστε την ουσία! :D
  7. Κ

Διάβασα τον 1ο τόμο με τα θεατρικά του Νίκου Καζαντζάκη (Προμηθέας πυρφόρος, δεσμώτης, λυόμενος, Κούρος). Το τελευταίο έχει έναν απίστευτο μονόλογο στην εισαγωγή του. Επίσης ολοκλήρωσα τον Ηγεμώνα του Μακιαβέλι. Δεν νομίζω πως είναι διεφθαρμένος, αν και όντως ορισμένες λύσεις δίνουν πάτημα για...
  8. Κ

Ο Νίκος Καζαντζάκης στο Έθνος της Κυριακής

Προς θεού δεν κατηγορώ κανέναν, απλά ήμουν σε φάση, μα καλά τι μέρα είναι σήμερα; :) Nα σαι καλά φίλε Στράτη.
  9. Κ

Διάβασα την Τέχνη του να είσαι πάντα ευτυχισμένος του Σοπενχάουερ. Το βρήκα ανατριχιαστικά ενδιαφέρον! Δεν το περίμενα να πω την αλήθεια...
  10. Κ

Ο Νίκος Καζαντζάκης στο Έθνος της Κυριακής

Σίγουρα κυκλοφορεί σήμερα; Επισκέφθηκα δύο περίπτερα και δεν βρήκα κυριακάτικες εφημερίδες. :O
  11. Κ

Bασικά επειδή έχω καιρό να ενημερώσω :P Έχουμε και λέμε 1) Στα παλάτια της Κνωσού 2)Πυθαγόρας ο Σάμιος 3)Πληροφορίες για τον Πυθαγόρα από διάφορες πηγές (Ιάμβλιοχος- Περί του Πυθαγορικού βίου, Διογένης Λαέρτιος, Πορφύριος) 4)Ο αλχημιστής Συνεχίζω με την Δίκη του Κάφκα.
  12. Κ

Νίκος Καζατζάκης : "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται"

Ένα βιβλίο που άλλαξε ριζικά τον τρόπο σκέψης μου. Δεν θα ήθελα να σταθώ τόσο στην υπόθεση, όσο στα μηνύματα που θέλει να περάσει ο συγγραφές. Η άρχουσα τάξη εναντίον απλών ανθρώπων, το προσωπικό συμφέρον ενάντια στο κοινό καλό, το δίκαιο συγκρούεται με το άδικο. Οι πρωταγωνιστές γίνονται ένα με...
  13. Κ

Τέλειωσα το αριστούργημα του Νίκου Καζαντζάκη ''Ο Χριστός ξανασταυρώνεται''. Το βιβλίο αυτό άλλαξε ριζικά τον τρόπο σκέψης μου. Συνεχίζω με το ''Στα παλάτια της Κνωσού'' του ίδιου. Και μάλλον θα τον διαβάζω για πολύ καιρό ακόμα...
  14. Κ

Τελείωσα το Ταξιδεύωντας Ιταλία, ΑΊγυπτος, Σινά, Ιερουσαλήμ, Κύπρος, Μοριάς. Ενδιάμεσα διάβασα και τις Νεφέλες του Αριστοφάνη (και πολλά κόμιξ). Ξεκίνησα το Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται.
  15. Κ

Αγαπητέ Φαροφύλακα προσωπικά το ξέρω, έχω πειραματιστεί με την χορτοφαγία για 3 μήνες. Δεν μου έλειψε στιγμή το κρέας μα υπάρχουν μέρες που μετά τη δουλειά τρώω κυριολεκτικά ότι βρίσκω. Ναι όντως και οι φίλοι το βλέπουν κάπως.
  16. Κ

Παρόλο τη δουλειά, παρόλο που είχα μια ώθηση για Καζαντζάκη, δανείστηκα προχθές απο την βιβλιοθήκη: 1.Διογένης ο Κυνικός(εκδοσεις έξαντας, μιλά γενικά για όσα έχουν φτάσει για την ζωή του φιλοσόφου μέχρι τις μέρες μας) 2.Για την δυστυχία του κόσμου - Σοπενχάουερ 3.Γλάρος - Τσέχωφ (μ'άρεσε...
  17. Κ

Συμφωνώ με την Βου Παπ. Νομίζω πως το να γίνουμε όλοι χορτοφάγοι είναι αδύνατο. Το να μπει όμως ένα μέτρο στην κατανάλωση κρέατος είναι εφικτό.
  18. Κ

Πρέπει να διδάσκεται το μάθημα των Θρησκευτικών στο δημόσιο σχολείο;

Στις θυσίες τρώγαν κρέας (εκτός από ορισμένα σημεία). Επίσης και αυτό με τα κουκιά είναι παρερμηνευμένο (κυάμων απέχου). Για κάποιους σημαίνει αποχή από εκλογές, λόγω του ότι στη δημοκρατία εκλέγονται βλάκες και όχι σοφοί΄. Άλλοι λένε ότι εμηνεύεται ως αποχή από τα τυχερά παίγνια. Και εγώ θα...
  19. Κ

Ποια Ιστορικη Προσωπικοτητα Θα Θελατε να Συναντησετε

Σίγουρα τον Καζαντζάκη. Και μετά και εγώ θα επέλεγα Διογένη.