Search results

1. Α

Στην δική σας βιβλιοθήκη ποιος νικάει;

Στην δική μου βιβλιοθήκη νικάει ο Μίλαν Κούντερα και ακολουθεί ο Ντοστογιεφσκι :)))
  2. Α

Γειαααααααα

Καλώς ήρθες Συνθηματικέ !! :))
  3. Α

Συνανάγνωση: "Φρανκενστάιν" της Mary Shelley

Έχω ακούσει πολλά λόγια για το βιβλίο αυτό, δεν έχω ξαναπάρει μέρος σε κάποια συνανάγνωση αλλά πάντα το επιθυμούσα πολύ. Δυστυχώς αποδιοργανώνομαι εύκολα και θα είναι επίτευγμα για εμένα να καταφέρω να το διαβάσω στα χρονικά πλαίσια που έχετε θέσει. Οπότε το βλέπω και σαν ένα είδος προσωπικού...
  4. Α

Διάφορα λογοτεχνικά κουίζ

Εγώ είμαι η J.K. Rowling :))) "You are J.K. Rowling, a British novelist. You are young at heart and believe that a little bit of magic has a place in everyone's life. You are persistent in your endeavors and don't let rejection in your way."
  5. Α

Τζίλιαν Φλιν (Gillian Flynn): "Σκοτεινός Τόπος"

Δεν έχω διαβάσει κανένα βιβλίο της Φλιν. Έχω δει μονάχα την ταινία " Το κορίτσι που εξαφανίστηκε ". Τον "Σκοτεινό τόπο" το κέρδισα σε έναν διαγωνισμό.Λόγω του οτι έχω πολλά αδιάβαστα το άφησα στην άκρη. Επειδή όμως μου άρεσε πολύ η παρουσιάσή σου Ίζι, λέω να επισπεύσω την ανάγνωσή του. :πάνω:
  6. Α

Σελιδοδείκτης, ο καλύτερος... φίλος τού βιβλίου!

Λατρεύω τους σελιδοδείκτες και έχω μια πολύ μεγάλη συλλογή που αποτελείται κυρίως απο χάρτινους. Συνήθως ταιριάζω τον σελιδοδείκτη με το βιβλίο που διαβάζω είτε ως πρός το χρώμα είτε ως προς τη θεματολογία και είναι πολύ διασκεδαστικό αν και δύσκολο κάποιες φορές να επιλέξω ανάμεσα σε τόσους...
  7. Α

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Ξεκίνησα τις Ιστορίες Καθημερινής Τρέλας του κυρίου Μπουκόφσκι και είναι το πρώτο που διαβάζω από τον συγγραφέα !
  8. Α

Ισπανικά για προχωρημένους

Θα τους εκπλήξω!!! :χαχαχα: Φαρε μπορώ να έχω κι εγω το κόμιξ? :)
  9. Α

Ισπανικά για προχωρημένους

Τι ωραίο νήμα είναι αυτό!!! Εγώ του χρόνου δίνω για B2 ( έτσι λέω :ρ ) αλλά επειδή σταμάτησα τα μαθήματα λόγω εξεταστικής και θα ξεκινήσω πάλι από Σεπτέμβρη σκεφτόμουν πως θα ήθελα αυτό το διάστημα να διευρύνω το λεξιλόγιό μου και να μην χάσω επαφή με τη γλώσσα. Ελπίζω μονάχα,να μπορώ να σας...
  10. Α

Με πέντε γράμματα

Νομίζω ήρθε η στιγμή να αποκαλύψω τον νικητή αυτής της εβδομάδας. Και το όνομα αυτού............ Καλικάντζαρος!!!! Συγχαρητήρια Καλικάντζαρε :γιούπι: Η φράση που σε οδήγησε στη στέψη του νικητή είναι η "Κάποιες σάρκες ανέχονται πολλές ορμές". Ευχαριστώ όλους όσους έλαβαν μέρος ...
  11. Α

Ιζαμπέλ Αλιέντε

Από την Ιζαμπελ Αλιεντε έχω διαβάσει μονάχα Το σπίτι των πνευμάτων και αυτό πριν πολύ καιρό, παρόλα αυτά εξακολουθεί να μένει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη μου.Αυτό που μου άρεσε σ'αυτό το βιβλίο είναι οι ζωντανές περιγραφές του ,η πλοκή των χαρακτήρων και της ιστορίας. Έχει πολιτικές αναφορές...
  12. Α

Με πέντε γράμματα

Αχ σας ευχαριστώ όλους έναν έναν και ιδιαίτερα εσένα Διατσέντα που με επέλεξες!!! :γιούπι: Είμαι τόσο χαρούμενη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :ευχαριστώ::φιλί: Ελπίζω να εμπνευστείτε από την επιλογή των γραμμάτων μου τα οποία είναι : Κ-Σ-Α-Π-Ο Ως ημέρα λήξης ας ορίσουμε την ερχόμενη Δευτέρα
  13. Α

Γειά!

Καλωσόρισες Κοσμηματονια! :)
  14. Α

Τι διαβάζουν οι άνθρωποι στο μετρό, στο λεωφορείο, στο τραμ κ.τ.λ.

Πόσο χαίρομαι που υπάρχει ένα τέτοιο νημάτιο στη λέσχη μας!!! :))) Πάντα μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους μέσα στα ΜΜΜ ειδικά τις εκφράσεις τους που βγάζουν μια αίσθηση βαρεμάρας,δυσανασχέτησης και ανυπομονησίας καμιά φορά μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους.. Βέβαια αυτή η συνήθειά μου...
  15. Α

Με πέντε γράμματα

Κάτω ρημάζουν ιαχές νέων ονειροπόλων
  16. Α

Αγαπημένα αποσπάσματα από βιβλία

Ήταν κάποτε δύο άνθρωποι.Δύο χρονών,δέρνονταν με τα χέρια. Δώδεκα χρονών,δέρνονταν με ραβδιά και πετούσαν πέτρες. Είκοσι δύο χρονών,έριχναν βόμβες. Εξήντα δύο χρονών,έπαθαν μόλυνση. Ογδόντα δύο χρονών,πέθαναν.Θάβονται ο ένας δίπλα στον άλλο. Όταν μετά από εκατό χρόνια ένα σκουλήκι πέρασε...
  17. Α

Γεια σας

Καλωσήρθες!!! :)
  18. Α

Ερμηνεία του Σάκη Ρουβά στο "Άξιον Εστί":Πώς την αποτιμάτε;

Εμένα προσωπικά ο Ρουβάς δεν μου βγάζει κάτι σαν καλλιτέχνης. Το οτι ανέλαβε (απ'οτι εχω καταλάβει) κάτι τέτοιο δεν με ενοχλεί. Κάνει τη προσπάθειά του, τώρα αν αυτή είναι καλή ή κακή είναι άποψη του καθενός και κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Αυτό που δεν μου αρέσει σε όλο αυτό είναι η κακία και...