Search results

1. Σ

Εσύ ποιος/α θα ήθελες να ήσουν;

Ποιος πρωταγωνιστής - λογοτεχνικός ήρωας βιβλίου θα θέλατε να είσασταν ; Όλοι έχουμε ονειρευτεί τουλάχιστον μία φορά ότι είμασταν οι ίδιοι μέσα στην πλοκή του βιβλίου είτε ως ο πρωταγωνιστής είτε ως ένας άλλος λογοτεχνικός ήρωας που μας εντυπωσίασε ή απλώς μας άρεσε . Π.χ εγώ πάντα ήθελα να...
  2. Σ

Luigi Serafini: "Codex Seraphinianus"

Πρώτο σοκ : τα απίθανα σχέδια Δεύτερο σοκ :η όχι τόσο απίθανη τιμή ( 80 ευρώ περίπου στο Amazon εαν δεν κάνω λάθος) Αλλά αυτό που με εντυπωσιάζει είναι η γραφή . Μήπως τελικά δεν είναι ακαταλαβίστικα και μπορεί ( η γραφή ) να αποκρυπτογραφηθεί ; Πάντως οι χαρακτήρες που χρησιμοποιεί είναι πολύ
  3. Σ

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Πριν λίγες μέρες τελείωσα το "Μεγάλες Προσδοκίες " του Ντίκενς και τώρα έχω αρχίσει όχι με τόσο μεγάλο ενθουσιασμό το " Περηφάνια και Προκατάληψη".
  4. Σ

Γειά σε όλους σας !

Καλώς ήλθες , Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!
  5. Σ

Διάσημοι και βιβλίο

Πειράζει εαν δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο ( αλλά είναι διάσημη!);
  6. Σ

Δικές μας βιβλιοφωτογραφίες

Να σου ζήσει και να γίνει βιβλιοφάγος :))) Αυτές είναι οι άκρως ερασιτεχνικές βιβλιοφωτογραφίες μου ( συγγνώμη εαν είναι μεγάλες δεν ξέρω πως να τις μικραίνω )
  7. Σ

Ταινία που θα θέλαμε σε βιβλίο!

:χαχαχα: σήμερα δεν είμαι στα καλά μου :χαχαχα:
  8. Σ

Ευχαριστώ:ευχαριστώ: ελπίζω να έχει μεταφραστεί στα ελληνικά
  9. Σ

Όχι , η ταινία ήταν αυτή :https://en.wikipedia.org/wiki/Hugo_%28film%29
  10. Σ

Είχε βγει μια πολύ ωραία ταινία που λεγόταν "Hugo". Θα μου άρεσε να υπήρχε σε βιβλίο .
  11. Σ

Βιβλία που θα θέλαμε να ξεχάσουμε για να τα ξαναδιαβάσουμε

Δεν μου αρέσουν τα σπόιλερ , αλλά εαν μάθω το τέλος θα συνέχιζα να διαβάζω το βιβλίο μου . Βέβαια δεν θα ήθελα να πάθω κάτι τέτοιο. Εδώ θα ήταν κατάλληλο να ξεχάσω το βιβλίο ώστε να μην θυμάμαι το τέλος .
  12. Σ

Εμπειρίες από λογοτεχνικούς διαγωνισμούς

Πρόσφατα έλαβα μέρος σε διαγωνισμό διηγήματος και πήρα το δεύτερο βράβειο . Βασικά δεν ήταν κάτι φοβερό η αναμονή απλώς στέλνεις την συμμετοχή σου και περιμένεις . Θα σας έλεγα το όνομα του διαγωνισμού αλλά έτσι θα ανακαλύπτατε το πραγματικό μου όνομα .:)))
  13. Σ

Το είδα στο θέατρο πριν το διαβάσω ( ή και αντίστροφα ) . . .

Τι σύμπτωση !!!Το βιβλίο που με έκανε να αγαπήσω την λογοτεχνία ( το πρώτο που διάβασα ) ήταν ο "Μυστικός κήπος "(νομίζω το έχουμε ξανασυζητήσει αυτό σε άλλο νήμα ) . Στο Μέγαρο Μουσικής παρακολούθησα την θεατρική παράστηση "Χριστούγεννα με τον Σέρλοκ Χόλμς " βασισμένο στην ιστορία του Ντόυλ...
  14. Σ

Μα για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα τα ξεχνούσαμε ώστε να μην είναι μοναδικά τα συναισθήματα που προκαλούνται , αλλά να μπορούμε να τα ξαναζήσουμε . Όσο για την ηλικία , θέλεις μια μηχανή του χρόνου:χαχαχα:
  15. Σ

:χαχα::χαχα: Αυτό το νήμα άρχισε για τα βιβλία γενικά και κατέληξε στην Άννα Καρένινα :χαχα::χαχα: Συγγνώμη που μπαίνω έτσι ξαφνικά στην συζήτηση και ευχάριστω για τα καλά σας λόγια σχετικά με το νήμα , δεν μπήκα πιο πριν λόγω τεχνικών προβλήματων του υπολογιστή
  16. Σ

Διάδραση Βιβλίου - Αναγνώστη

O "Κώδικας Ντα Βίντσι " αναφέρει πολλά κρυμμένα συμβόλα μέσα σε γνωστά έργα τέχνης . Με το που τα διάβαζα έμπαινα στο internet και έψαχνα στοιχεία σχετικά με αυτά .
  17. Σ

Ενας μεγάλος έρωτας η μια ''αγνή'' φιλία;

Σίγουρα μια "αγνή" φιλία , επειδή πιθανότατα μπορεί να είναι αιώνια.
  18. Σ

Γειά σας!

Καλώς όρισες !!!
  19. Σ

Ίσως ( ή σίγουρα) ακούγεται παράλογο βιβλία που αγαπήσαμε να θέλουμε να τα ξεχάσουμε ώστε να χρειάστει να τα ξαναδιαβάσουμε .Έτσι μοναδικά συναισθήματα που είχαμε κατά την διάρκεια της πρώτης ανάγνωσής τους δεν θα κρατούν μόνο μια φορά αλλά πολλές . Βέβαια θα ήταν κουραστικό πολυσέλιδα βιβλία να...
  20. Σ

Αγαπημένη λογοτεχνική ηρωίδα παγκόσμιας λογοτεχνίας

Ψήφισα την Τζέιν Έυρ αφού τώρα διαβάζω το ομώνυμο βιβλίο :))))