Recent content by Λίλιθ

 1. Λίλιθ

  Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

  Ξεκίνησα σήμερα το Καρμίλα του Λε Φανού. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Είναι ιστορία μυστηρίου και τρόμου.
 2. Λίλιθ

  Στινγκ Λάρσον (Stieg Larsson) : "Το Κορίτσι που Έπαιζε με τη Φωτιά"

  Είναι τα αγαπημένα μου βιβλία σε αυτό το είδος και αυτά που με οδήγησαν στο να αρχίσω να διαβάζω αστυνομική λογοτεχνία. Το άσχημο είναι ότι τα διάβασα πρώτα και μετά δεν βρήκα κάτι να μου αρέσει το ίδιο σε αυτό το είδος εκτός από Το παιδί της Στάζι.
 3. Λίλιθ

  Λόρενς Ντάρελ: «Αλεξανδρινό Κουαρτέτο»

  Ευχαριστώ. Συμφωνώ με αυτά που γράφεις, γι’ αυτό και εγώ δεν έκρινα αρνητικά το βιβλίο βάση αυτού, αλλά τον χαρακτήρα του συγγραφέα. Παρόλο που και αυτός είναι προϊόν της εποχής του, δεν παύει να μου είναι αντιπαθητικός. Είναι πάρα πολλοί αυτοί που στην εποχή του είχαν πιο προοδευτικές ιδέες.
 4. Λίλιθ

  Λόρενς Ντάρελ: «Αλεξανδρινό Κουαρτέτο»

  Τίτλος: Αλεξανδρινό Κουαρτέτο Πρωτότυπος Τίτλος: The Alexandria Quartet Συγγραφέας: Λόρενς Ντάρελ (Lawrence Durrell) Μετάφραση: Μαριάννα Παπουτσοπούλου Εκδόσεις: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Έτος έκδοσης: 2008 Έτος πρώτης έκδοσης: 1957 Justine, 1958 Balthazar, 1958 Mountolive, 1960 Clea, (Αγγλική Γλώσσα)...
 5. Λίλιθ

  Βιβλιοφιλικά μ' αρέσει δεν μ' αρέσει

  Μου άρεσε πιο παλιά που στα βιβλιοπωλεία έγραφαν την τιμή του βιβλίου στη πρώτη σελίδα με μολύβι. Δεν μου αρέσει να κολλάνε την τιμή στο κέντρο του μπροστινού εξώφυλλου.
 6. Λίλιθ

  Πού ταξιδεύεις αυτές τις μέρες στα βιβλία σου;

  Στην Αλεξάνδρεια λίγο πριν τον Β'ΠΠ με το Αλεξανδρινό Κουαρτέτο του Λώρενς Ντάρελ.
 7. Λίλιθ

  Ποια βιβλία δεν αντέξατε να τελειώσετε και για ποιο λόγο;

  Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας. Τρεις απόπειρες έχω κάνει και δεν τα κατάφερα. Θα με βλέπει από το ράφι με τα αδιάβαστα πολλά χρόνια ακόμα. Δεν μου αρέσει και ο μαγικός ρεαλισμός σαν είδος.
 8. Λίλιθ

  Η δυναμική της πρώτης φράσης

  The day Somebody McSomebody put a gun to my breast and called me a cat and threatened to shoot me was the same day milkman died. Milkman, Anna Burns
 9. Λίλιθ

  Προτάσεις για βιβλία με ουτοπικό ή δυστοπικό περιεχόμενο

  Η ιστορία της θεραπαινίδας της Άτγουντ είναι εξαιρετικό βιβλίο. Επίσης πολύ καλό είναι και οι αγώνες πείνας που είναι και τριλογία.
 10. Λίλιθ

  Άμος Οζ: «Ιστορία αγάπης και σκότους»

  Τέλειωσα το ιστορία αγάπης και σκότους. Η τόσο καλή παρουσίαση του Γλωσσολάγνου με έκανε να το ξαναπιάσω στα χέρια μου μετά από πολλά χρόνια από την πρώτη απόπειρα. Στην αρχή με δυσκόλεψε με τα πολλά ονόματα ανθρώπων και οργανώσεων και έπρεπε κάθε λίγο να πηγαίνω στο γλωσσάρι του βιβλίου αλλά...
 11. Λίλιθ

  Έργα του Ξενόπουλου!

  Ναι Αριάδνη αυτή είναι η ιστορία του κατήφορου. Σου συστήνω να διαβάσεις και το ο κόσμος και ο Κοσμάς που κατά τη γνώμη μου είναι από τα καλύτερά του.
 12. Λίλιθ

  Έργα του Ξενόπουλου!

  Με τον Γρηγόριο Ξενόπουλο άρχισα να διαβάζω λογοτεχνία. Ξεχωρίζω πολλούς συγγραφείς αλλά αυτός κρατά μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου γιατί τον διαβάζω από παιδί. Τα έργα του που μου αρέσουν περισσότερο είναι ο κατήφορος, η τιμή του αδελφού και ο κόσμος και ο Κοσμάς. Το τελευταίο είναι από τα...
 13. Λίλιθ

  Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

  Παρόλο που είπα ότι δεν θα αγοράσω άλλα βιβλία μέχρι να μειωθεί η στοίβα με τα αδιάβαστα σήμερα δεν άντεξα και υποτροπίασα. Αγόρασα τον πατούχα του Ιωάννη Κονδυλάκη.
 14. Λίλιθ

  Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

  Αφού θα τους επιτρέπεται να ζητούν μόνο στοιχεία που τους είναι απαραίτητα.
 15. Λίλιθ

  Είδα τον Χριστό φαντάρο : Σημασία, Συνώνυμα, Προέλευση

  Κυπριακή συνώνυμη φράση: Είδα τον Χάρο τίτσιρο. Τίτσιρος σημαίνει γυμνός.
Top