Recent content by Γκουτζ

  1. Γ

    Συνανάγνωση: "Χέρτσογκ" Σωλ Μπέλοου (Saul Bellow)

    Εμένα μου έκανε εντύπωση η πρώτη εισαγωγική φράση "Κι αν μου'χει στρίψει τι μ'αυτο". Είναι ταυτόχρονα μια δήλωση παραίτησης κ απάθειας για την τωρινή του κατάσταση κ ο χρωματισμός της μέσα από αυτή την σύντομη φραση ήταν εντυπωσιακός. Έπειτα μας εισάγει στο καταφύγιο του που είναι μέσα στην...
  2. Γ

    Το φθινόπωρο ήρθε, τα φύλλα πέφτουν μήπως συνανάγνωση;

    Θα συμμετάσχω κ γω. Θα είναι η πρώτη μου επαφή με τον συγκεκριμένο συγγραφέα. Ενδιαφέρον θέμα κ ελπίζω να με τραβήξει κ έπειτα να διαβάσω όμορφες αναλύσεις από σας καθώς κ να συμμετάσχω σ'αυτες. Περιμένω λεπτομέρειες για τους κανόνες της συναναγνωσης καθώς θα είναι η πρώτη μου συμμετοχή.
  3. Γ

    Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

    Mόλις έπιασα το Ταξίδι στο κέντρο της γης του Vern .Ελπίζω να μη απογοητευτώ!!!
  4. Γ

    Ποιο βιβλίο δανείστηκες σήμερα (και γιατί);

    Δανείστηκα από την βιβλιοθήκη τα εξής βιβλία: 1)Φαρενάιτ 451-Ray Bradbury 2)Tαξίδι στο κέντρο της γης-Jules Vern 3)Η κυρία Ντάλογουεη-Virginia Wolf Μέχρι στιγμής έχω τελειώσει το Φάρεναιτ 451 το οποίο το βρήκα μέτριο.Μου φάνηκε κάπως επιτηδευμένο και οι παρομοιώσεις που χρησιμοποιούσε πομπώδης...
  5. Γ

    Ποιο βιβλίο δανείστηκες σήμερα (και γιατί);

    Δανείστηκα το βιβλίο ''Αναμνήσεις από το σπίτι των πεθαμένων'' του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι.Είχα ακούσει καλά λόγια από μέλη της λέσχης και είπα να το διαπιστώσω και μόνος μου.
  6. Γ

    Ποιο βιβλίο δανείστηκες σήμερα (και γιατί);

    Δανείστηκα τα παρακάτω βιβλία: 1)Το νούμερο 31328-Ηλία Βενέζη 2)Το Λάθος - Αντώνης Σαμαράκης 3)Το σπίτι των πνευμάτων - Ιζαμπέλ Αλιέντε
  7. Γ

    Ζοζέ Σαραμάγκου (Jose de Sousa Saramago): "Το κατα Ιησούν Ευαγγέλιον".

    Όμορφο ανάγνωσμα που για κάποιον που θα πιάσει για πρώτη φορά έργο του Σαμαράγκου θέλει υπομονή,αλλά νομίζω πως αξίζει. Μου άρεσε πολύ η διαφορετική οπτική για τα δρώμενα της Καινής Διαθήκης. Ένας Ιησούς γεμάτος αμαρτίες και αδυναμίες αλλά και οξυδέρκεια. Μου άρεσε πολύ ο τρόπος ωρίμανσής του...
  8. Γ

    Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

    Διαβάζω εδώ και μία βδομάδα το βιβλίο του Ζοζέ Σαραμάγκου ''Το κατά Ιησούν ευαγγέλιον''.Ιδιαίτερη γραφή και ύφος και άκρως ενδιαφέρον.Μια διαφορετική οπτική στα γεγονότα της Καινής Διαθήκης από έναν άθεο.Το πηγαίνω αρκετά αργά και δεν θα το συνιστούσα για καλοκαίρι και παραλία όπως κάνω εγώ τώρα.
  9. Γ

    Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

    Παρήγγειλα και έλαβα σήμερα τα εξής βιβλία: ''Η αναζήτηση της αλήθειας-εισαγωγή στον Κρισναμούρτι'' Krishnamurti Jiddu γιατί με ενδιαφέρει η φιλοσοφία του και η διδασκαλία του. ''Η τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο'' Schopenhauer Arthur γιατί με τράβηξε ο τίτλος του. ''Που πάει η Αμερική'' Μichael...
  10. Γ

    Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

    Ξεκίνησα εδώ και κάποιες μέρες την Άννα Καρένινα-Λέων Τολστόη από εκδόσεις Ζαχαρόπουλου.Στην αρχή δεν με τράβηξε,ίσως έφταιγε και η μετάφραση,αλλά επέμεινα και αυτή τη στιγμή το βρίσκω ενδιαφέρον και ελπίζω να με κρατήσει μέχρι τέλους.
  11. Γ

    Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

    Διαβάζω το ''Τάδε έφη ζαρατούστρας'' του Νίτσε.Αν γνωρίζει κάποιος κάποιον τρόπο για καλύτερη ανάγνωση και κατανόηση του κειμένου από ιστιοσελίδες ή οτιδήποτε άλλο ας μου στείλει μήνυμα!!!
  12. Γ

    Πού ταξιδεύεις αυτές τις μέρες στα βιβλία σου;

    Ταξιδεύω σε ένα χωριό της Ανατολίας στις αρχές του περασμένου αιώνα.Όπου Τούρκοι και Έλληνες συμβιώνουν αρμονικα(;).Παρακολουθώ την καθημερινή τους ζωή,τις σκέψεις τους και τα πάθη τους.(Ο Χριστός ξανασταυρώνεται)
  13. Γ

    Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

    Τελείωσα πριν λίγες μέρες το βιβλίο ''Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας'' του Μαρκεζ που μου άρεσε αρκετά και συνεχίζω με το ''Ο Χριστός ξανασταυρώνεται'' του Ν.Καζαντζάκη.
  14. Γ

    Ποιο βιβλίο δανείστηκες σήμερα (και γιατί);

    Δανείστηκα τα εξής βιβλία:''Ο Χριστός ξανασταυρώνεται''-Ν.Καζαντζάκης,''Τάδε έφη ζαρατούστρας''-Φ.Νίτσε και ''Η γενεαλογία της ηθικής'' του ίδιου.
  15. Γ

    Τραγούδια που σε σημάδεψαν

    Aυτό το τραγούδι θέλω να παιχτεί στην κηδεία μου :)) https://www.youtube.com/watch?v=vmcPDi_W0BU
Top