Η ζωή (μας) την εποχή του Κορωνοϊού

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Σε αυτό το νήμα θα έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε ελεύθερα διαδικτυακές συναθροίσεις, για να γράφουμε πως ζούμε την νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί αυτό τον καιρό, με σκέψεις, συναισθήματα, συμβουλές, πληροφορίες, με θλιβερά / αστεία περιστατικά, αποτυπωμένα με λέξεις, με εικόνες, με τραγούδια, με αναφορά σε λογοτεχνικά ή άλλα καλλιτεχνικά έργα που αφορούν παρόμοιες καταστάσεις και ό,τι άλλο και με όποιο άλλο τρόπο ο καθένας επιθυμεί.

Για να αρχίσω, πρακτικά, ως τώρα, από την Παρασκευή που μας πέρασε, δεν παρευρέθηκα σε δύο καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και από χθες που βγήκε η ανακοίνωση για όλα τα σχολεία "παντός είδους", έχουν αρχίσει και ακυρώνονται τα πάντα. Στις μετακινήσεις μου, (που αφορά αυτό το διάστημα ένα τοπικό λεωφορείο), πάντα πρόσεχα να μην έχω πολύ "στενές επαφές τρίτου τύπου" και τώρα ακόμα περισσότερο.

Κωμικοτραγικό γεγονός: σε ένα συγκεκριμένο πολύβουο μέρος που το επισκέπτομαι σχεδόν καθημερινά έχω προσέξει ότι από τους ανθρώπους που συμμετέχουν στην παρακινδυνευμένη έκδοση του σπορ: συναγωνίζομαι με τα αυτοκίνητα - προλαβαίνω να περάσω τον δρόμο με κόκκινο φανάρι για τους πεζούς, πλέον κάποιοι από αυτούς φοράνε μάσκα (για τα μικρόβια) και γάντια (μιας χρήσης) για την προστασία τους..
 
Last edited:

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Αμάνννν με τα αντισηπτικά και το πολύωρο και συχνό πλύσιμο των χεριών κοντεύει να αλλάξει το ph των χεριών μου, οριακά δεν έχουν σκάσει ακόμα. Αχ αγαπημένη ατοπική δερματίτιδα, καλώς να έρθεις πάλι! :χαχα:
 
@Σαώρη, κρέμα και γάντια τυπου εσκιμωου (ή βαμβακερες κάλτσες) να σώσεις τα χέρια.

Πριν 15+ μέρες περιπου μέτρησα, διακριτικά, πόσα πακέτα υγρά χαρτομάντηλα, είχε αγοράσει η μπροστινή μου. 30! Καποιες μέρες αργοτερα στο ίδιο σουπερμάρκετ είχαν πάρει όλα τα μπουκαλάκια με το οινόπνευμα, και άρχισαν να αδειάζουν και το ράφι με το οξυζενέ. Χθες οι ταμιες φορούσαν όλες γάντια μιας χρήσης.
Προσπαθώ να είμαι ψύχραιμη, δεν φοράω γάντια, ούτε μάσκα, μάλλον όμως θα ακυρώσω την Κυριακάτικη έξοδο σε θέατρο. Θα ήθελα πάρα πολύ να δω τον Σερβεταλη, αλλά αν ακούσω κάνα φτάρνισμα ή κάνα περίεργο βήχα, δεν θα μπορέσω να ευχαριστηθώ την παράσταση. Δηλαδή δεν είναι μόνο το μπετερ σέιφ δαν σορρυ, είναι και η παράνοια μου.
 
Τώρα είδα την ανάρτησή σου @Αντέρωτας :μουάχαχα:(και συμπληρώνω: είναι και η παράνοια μου, που στην πλάτη της κουβαλάει την υπερβολική μου αγάπη για τους 4 τοίχους του σπιτιού μου)
 

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Πάλι καλά που τα βιβλία που παίρνω μαζί μου είναι πιο ελαφριά από τις κρέμες και το αντισηπτικό που θα έχω στην τσάντα. ΌΧΙ δεν είμαι η υπερβολική εγώ, η μάνα μου! :χαχα:

Καλά σ' εμάς εδώ για να πάρεις αντισηπτικά μαντηλάκια πρέπει να περνάς που και που από τα σούπερ μάρκετ μπας και έχουν φέρει. Καλά στο πλησιέστερο δεν φέρνουν πλέον τίποτα ή δεν έχω προλάβει να τα δω ποτέ τις φορές που πήγα για κάτι ψώνια. Την προπροηγούμενη εβδομάδα είχαν γεμίσει κάποιοι 2 καρότσια με αλεύρια, ζυμαρικά και καθαριστικά. Τους φοβήθηκε το μάτι μου. Θα έχουν απόθεμα μέχρι τον Οκτώβρη, αν γίνουν εκλογές εκεί τριγύρω. :))))
 
Παιδιά γίνεται να νοσήσω και να αναγκασθώ να παραμείνω σε κατ' οίκον περιορισμό με τα βιβλία μου;; (Αν έχει και πίτσα το πρόγραμμα, ακόμα καλύτερα, διότι έχει βιταμίνες η πίτσα και βοηθάει στην ταχύτερη ανάρρωση, ιατρικώς αποδεδειγμένον αυτό)
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Πλένω καλά τα χέρια, όπως κάνω πάντα κι από εκεί και πέρα δεν ιδρώνει το αφτί μου. Συνεχίζω και πηγαίνω σε μαθήματα χορού όπου παίρνω αγκαλιά ένα σωρό ντάμες και χορεύω χαρούμενος. ( Σιγά μην φοβηθώ και την γρίπη. :ρ )
 
Μαντηλάκια και αντισηπτικά παντα μαζι γιατί μια μικροβιοφοβία την είχα απο παντά. Προσπαθώ να μην πανικοβάλλομαι αλλά το σινεμά το αποφεύγω (κλαψ).
 
Πλένω καλά τα χέρια, όπως κάνω πάντα κι από εκεί και πέρα δεν ιδρώνει το αφτί μου. Συνεχίζω και πηγαίνω σε μαθήματα χορού όπου παίρνω αγκαλιά ένα σωρό ντάμες και χορεύω χαρούμενος. ( Σιγά μην φοβηθώ και την γρίπη. :ρ )
Φάρε άμα είναι έτσι, να αρρωστήσουμε όλοι βρε αγόρι μου
 
Πλένω τα χέρια μου, αλλά δεν φοραω μάσκα, ουτε γάντια. Κατά τα λοιπά συνεχιζω τη ζωή μου κανονικά. Προχθές πήγα σε μια εκθεση τέχνης (δεν ειχε πολυ κόσμο είναι αλήθεια), και την αλλη εβδομάδα θα πάω στην όπερα.

σερματολόγους
Αμάνννν με τα αντισηπτικά και το πολύωρο και συχνό πλύσιμο των χεριών κοντεύει να αλλάξει το ph των χεριών μου, οριακά δεν έχουν σκάσει ακόμα.
Σε καταλαβαίνω. Θα γλυτώσουμε απο τον ιό και θα καταλήξουμε να τρέχουμε στους δερματολόγους. :(
 
Φάρε άμα είναι έτσι, να αρρωστήσουμε όλοι βρε αγόρι μου
Έχουμε και έτοιμο τίτλο: "Ο έρωτας στα χρόνια του Κορωνοϊού".

Φαινόταν απ' την αρχή ο προβληματικός ο Covid, ούτε στο όνομα δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε.
 
@Λευκή Σελίδα έχεις καταλάβει, ότι εσύ κι εγώ είμαστε οι ρομαντικές ψυχές της Λέσχης.. Όπου οι άλλοι βλέπουν σεισμούς και καταποντισμούς, εμείς βλέπουμε ευκαιρία για λυρισμό.

Πάντως παιδιά, πέρα από τον χαβαλέ. Δεν χρειάζεται πανικός. Βλέπω ας πούμε, να γίνεται χαμός στο σουπερμάρκετ και δεν το καταλαβαίνω. Από την πλευρά μου, κάνω ότι έκανα και πριν τον κορονοϊό ( ήμουν βέβαια παστρικοθόδωρος με τα χέρια μου ). Προσέχω, βέβαια, να μην έρχομαι σε επαφή με ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Θεωρώ, ότι ο κορονοϊός είναι μία ιστορία που αργά ή γρήγορα θα περάσει. Ήδη στην Κίνα (από ότι ακούω στις ειδήσεις ) υπάρχει ύφεση.

Και για τις πολύ δύσκολες καταστάσεις υπάρχει πάντα η εξής συμβουλή:
57
 

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Έχουμε και έτοιμο τίτλο: "Ο έρωτας στα χρόνια του Κορωνοϊού".
Ένα θα σου πω υπάρχει βιντεάκι στο facebook με αυτό τον τίτλο.
Σε καταλαβαίνω. Θα γλυτώσουμε απο τον ιό και θα καταλήξουμε να τρέχουμε στους δερματολόγους. :(
Κυρίως τα αντισηπτικά και ότι έχει αλκοόλη σε πολύ συχνή χρήση σ' εμένα μόνο καλό δεν κάνει. Να 'ναι καλά η Τσίου με τις κρέμες! :αγκαλιά:
 
@Νιλς, είναι κι άλλοι, είμαστε πολλοί (θέλω να πιστεύω)!
@Σαώρη, έχουν αλλάξει στίχους από τραγούδια, έχουν φτιάξει βιντεάκια(!), προς το παρόν τον αντιμετωπίζουμε με χιούμορ. Εύχομαι να παραμείνουν ως έχουν τα πράγματα.

Πήραμε όλοι το μηνυματάκι μας απ' το 112;;;
 
Ναι ναι το πήραμε! Άκουσα βέβαια ότι κάποιοι με iPhone δεν το έλαβαν.
Επίσης κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αυτή η λίστα:
58
Βέβαια μου φαίνεται ατελής. Δεν βλέπω να συμπεριλαμβανονται βασικά είδη επιβίωσης όπως lacta-oreo, nucrema και βιβλία.
 
Σ' εμένα ήχησε όπως όλα τ' άλλα, τα καλά του να έχεις αρχαιολογία κινητό.
Το κράτος μας αγαπάει, θέλει το καλό μας, δεν θέλει να φοβόμαστε...
@Νιλς, πέρα απ' την πλάκα, μακριά από ζάχαρη, για καλό ανοσοποιητικό.
 
Γεια κι από μένα, το κλείσιμο των σχολείων σήμανε για μένα αμέτρητους συνειρμούς. Δεν νιώθω ιδιαίτερα εφησυχασμένη αλλά ούτε και πανικόβλητη. Κυρίως με τριπάρει το γεγονός ότι φοβόμαστε κάτι το οποίο δεν μπορούμε να δούμε ούτε να ακουμπήσουμε ούτε να μυρίσουμε κλπ. Σκέφτομαι από σήμερα να πάρω άδεια από τη δουλειά για πολλές μέρες (μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του Κούλη μπορώ). Η πιο ευεργετική λύση κοινωνικοποίησης και αέρα ήταν μια βόλτα στο βουνό χθες το απόγευμα, μέσα στη φύση με βαθιές εισπνοές καθαρού αέρα και θαυμασμό προς τις αμυγδαλιές που είναι στα φόρτε τους. Το συνιστώ σε όλους, η φύση είναι λύση σε πολλά προβλήματα και το διαπιστώνω κάθε φορά. Χρειάζεται ψυχραιμία και όλα θα είναι καλά :)
 
Top