Μήπως πάσχετε από τη μονομανία του ενός συγγραφέα; Πάντα ήθελα να την πάθω αυτήν την ασθένεια αλλά δεν τα καταφέρνω
Γνωρίζω ανθρώπους που από τη στιγμή που θα γνωρίσουν έναν συγγραφέα και τον αγαπήσουν, θα διαβάσουν όλα του ή σχεδόν όλα του τα έργα. Εγώ θα ήθελα πολύ να μπορώ να περηφανευτώ ότι έχω διαβάσει όοοοοολον τον τάδε, αλλά μέχρι τώρα δε μου έχει προκύψει.
Υπήρχαν περίοδοι που κόλλησα με κάποιους συγγραφείς όπως η Γουλφ, ο Κούντερα και η Ρέα Γαλανάκη, αλλά μου λείπουν ακόμα κάμποσα βιβλία τους. Αυτοί οι τρεις είναι πάντως οι συγγραφείς που έχω διαβάσει πάνω από δύο βιβλία τους. Ελπίζω κάποτε να τους τελειώσω, αν και οι πειρασμοί είναι τόσοι πολλοί και δεν σταματούν ποτέ και η περιέργειά μου μεγάλη.
Γνωρίζω ανθρώπους που από τη στιγμή που θα γνωρίσουν έναν συγγραφέα και τον αγαπήσουν, θα διαβάσουν όλα του ή σχεδόν όλα του τα έργα. Εγώ θα ήθελα πολύ να μπορώ να περηφανευτώ ότι έχω διαβάσει όοοοοολον τον τάδε, αλλά μέχρι τώρα δε μου έχει προκύψει. Υπήρχαν περίοδοι που κόλλησα με κάποιους συγγραφείς όπως η Γουλφ, ο Κούντερα και η Ρέα Γαλανάκη, αλλά μου λείπουν ακόμα κάμποσα βιβλία τους. Αυτοί οι τρεις είναι πάντως οι συγγραφείς που έχω διαβάσει πάνω από δύο βιβλία τους. Ελπίζω κάποτε να τους τελειώσω, αν και οι πειρασμοί είναι τόσοι πολλοί και δεν σταματούν ποτέ και η περιέργειά μου μεγάλη.

αλλά έχω γύρω στα είκοσι.